Back to Question Center
0

Slik stopper du cyberkriminelle fra deres forbrytelser - Semalt Expert

1 answers:

Det ville ikke være galt å si at teknologi og internett har gjort våre liv komfortable. Samtidig er risikoen for å bli angrepet av virus og hackere økt. Michael Brown, Semalt Customer Success Manager, sier at det dessverre ikke er satt tiltak for å stoppe cyberangrepere fra deres forbrytelser - tappeti rettangolari. Sosiale medier er et av deres store mål. De lokker folk og prøver å kapre dine personlige opplysninger og filer innen sekunder. Store bedrifter og ulike undersøkelsesrapporter viser at hackerne angriper sosiale medier-brukere i et stort antall. De tiltrekker deg mot Facebook-annonser og prøver å lokke Twitter-brukere.

Hva er skadelig programvare?

Malware er en spesifikk type ondsinnet program eller skript som kan skade datamaskinen eller mobilenheten og muligens infisere alle filene dine. Malware for sosiale medier oppstår når dine sosiale medierprofiler blir kompromittert, og du mister din tilgang til dine ID-er. Når en FireFox-bruker blir skadet av skadelig programvare, bør han umiddelbart installere en annen nettleser.

I de siste månedene har trojanske angrep infisert et stort antall brukere av sosiale medier. De sporer din historie, brukernavn og passord, og lokker deg for å klikke på linkene som inneholder skadelig programvare eller virus.

Endre passordene dine regelmessig

Først og fremst bør du sjekke og sikre passordet ditt. Pass på at du bruker et sterkt passord og endrer det med jevne mellomrom..Et sikkert passord er den som inneholder store bokstaver, små bokstaver og en blanding av ord. Det bør også inkludere noen tall og burde være umulig å gjette. Vurder å endre passordet en gang i uken, slik at du kan forsikre deg om din online sikkerhet og beskyttelse.

Tenk to ganger før du klikker

En av de mest uheldige tingene er at folk blir fanget av popup-annonser og klikker på linkene i et stort antall. Mens du bruker Internett, bør du ikke klikke på ukjente koblinger, da de kan inneholde skadelig programvare og virus. Det er også sjanser for at dine personlige sosiale medier-kontoer vil bli skadet da malware vil spre seg i systemet ditt og smitte de fleste filene dine. Det er sant at hackerne har et stort antall ideer til å lure deg. Det er opp til deg hvordan du holder deg trygg på internett. Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke klikker på ukjente koblinger eller popup-annonser til enhver pris. Når de vises, bør du lukke vinduet eller starte datamaskinen på nytt så tidlig som mulig.

Unngå oversharing

Mange føler at deling betyr omsorg. Det er trofast i en grad, men på internett kan deling forårsake alvorlige problemer. Mens du bruker dine sosiale medier, bør du unngå å dele og oversharing. Det er ikke nødvendig å dele det samme igjen og igjen. Det kan øke sjansene dine for å bli angrepet av hackere og malware.

Bruk et virtuelt privat nettverk

Virtuelle private nettverk kan beskytte enheten din når den er koblet sammen med antivirusprogrammer. Derfor bør du alltid bruke disse programmene for å sikre din online sikkerhet. Din IP-adresse er hvordan hackere vil finne ut dine detaljer. Du bør gjemme din IP og koble til Internett som anonym, da det kan redusere sjansene dine for å bli angrepet av skadelig programvare og virus. Et stort antall VPN-tjenester er tilgjengelig på internett.

ExpressVPN er en av de beste tilbudene; det sikrer din online beskyttelse og lar ikke malware infisere systemet ditt. Andre gode tilbud er IPVanish, CactusVPN, HideMyAss og NordVPN.

November 23, 2017