Back to Question Center
0

Semalt Expert: Utelatelse av IP-adresse fra Google Analytics

1 answers:

Nettstedadministratorer i denne SEO-epoken setter pris på å ha Google Analytics som et verktøy for å analysere nettstedstrafikk . Det gir verdifulle data relevant for bedrifter angående deres online kundeinteraksjoner. Forresten kan man ikke garantere nøyaktigheten av disse verdifulle dataene, siden noen brukere bare besøker nettsteder for å få bestemt informasjon uten å kjøpe noe.

Igor Gamanenko, den Semalt kundesuksessleder, sier imidlertid at hvis du vil garantere nøyaktigheten av rapportene dine, må du utpeke alle datakilder, slik at rapportene som genereres bare gjenspeiler den virkelige nettsiden besøkende. Ironisk nok registrerer Google Analytics også innloggingsforsøk av administratoren, selv om de aldri tar noen andre handlinger, bortsett fra vedlikehold. Derfor må administratoren ekskludere seg fra Google Analytics ved å begrense domene-IP-adressen fra Google Analytics-rapportene - nazca lines from paracas. Før vi ser hvordan vi kan gjøre dette, må vi forstå hvordan Internet Protocol (IP) adresser fungerer. Hver elektronisk enhet som brukes til å få tilgang til internett har sin egen unike IP-adresse. Du må oppnå IP-adressene for alle enheter som logger på et nettsted og Google Analytics.

Den enkleste og mest vanlige måten å skaffe din IP-adresse på, søker "Hva er min IP-adresse" på søkemotorer som Google. IP-adresse tallene kommer opp i den etterfølgende resultat-delen som ligger øverst på nettsiden. Du må kopiere disse IP-adressene for fremtidig referanse. Fortsett til Google Analytics-kontoen din, klikk på "Admin" -fanen øverst på siden. Det er en "Filters" -seksjon i den tredje kolonnen på høyre side av nettsiden. Velg "Filter" og fullfør det siste trinnet for å opprette filteret ved hjelp av alternativet "+ Nytt filter". Du vil bli bedt om å nevne det nye filteret.

På dette stadiet må du konfigurere filteret. Det er 2 filtertype konfigurasjonsalternativer; 'Forhåndsdefinert' og 'Tilpasset'. Velg deretter "Ekskluder" og "Inkluder" en IP-adresse. I vårt tilfelle må du definere kilden eller destinasjonen for trafikk for å utelukke eller inkludere. Vi stoler på uttrykk for å konfigurere koden og dermed velge "Expression" alternativet og i den etterfølgende rullegardinmenyen, klikk på "som er lik". Den resulterende menyen vil be deg om å angi IP-adressen for den søkte enheten tidligere. Avslutt prosessen ved å klikke på "Lagre" -alternativet slik at konfigurasjonen kan søke Denne prosessen med å inkludere eller ekskludere gjelder bare én IP-adresse. Hvis du bruker flere enheter og derfor har mange IP-adresser å ekskludere, må du gjenta alle trinnene som er omtalt ovenfor i samme rekkefølge.

Når IP-adressene er ekskludert fra Google Analytics, kan du bla gjennom nettstedet ditt uten å bekymre deg om henvisningspost som reflekterer i rapportene. Dataene den beholder, er nå nøyaktige og representerer kundeaktivitet.

November 24, 2017