Back to Question Center
0

Semalt Expert definerer en grunn til ikke å bruke Referral Exclusion List for å holde av spam

1 answers:

Mange prøver å kvitte seg med henvisningspost i Google Analytics. Årsaken er at det fører til skjev rapporter som kan endre hvordan nettstedseiere tar avgjørelser på deres markedsføringskampanjer. Listen over henvisninger til utelukkelse er en måte å gjøre om dette. Men så mye som det er hensikt, mener eksperter at dette er en forferdelig ide. Så mye som folk fortsetter å hevde hvor mye av en dårlig ide dette kan være, har ingen noensinne hatt anledning til å forklare årsaken.

Jason Adler, kundesuksessleder for Semalt Digital Services, vil forsøke å gjøre denne forklaringen - mobel transport ag basel.

Det er mange artikler om hvordan man bør gå om å fjerne henvisningspost. Vi vil imidlertid bare konsentrere oss om hvorfor man ikke bør bruke henvisningslisten. Google forbeholder seg bruk av listen for å utelukke trafikk som kommer fra tredjeparts handlekurver. På denne måten forhindrer Google Analytics tellingen av kunder i nye økter gjennom referanser og returkjøp. Det skjer når klienten sjekker ut av tredjepartssiden og vender tilbake til bestillingsbekreftelsessiden senere.

Den enkle definisjonen gitt av Google kan gå om å forårsake misoppfatninger med publikum. Uttrykket som sier at når du ekskluderer en henvisningskilde, utløser all trafikk fra det forbudte domenet ikke en ny økt, forvirrer mange.

Folk vil derfor anta at denne ekskluderingen betyr at Google Analytics ikke inkluderer besøket fra rapporten. Det er vanligvis ikke tilfellet. Det som skjer, er at Google forsøker å koble det nåværende besøket med et opprinnelig besøk på nettstedet. I tillegg forhindrer det anerkjennelse av henvisningsinformasjon. Likevel er det et tilsynelatende besøk, bare at det ikke har noen kilde.

Her er en demonstrasjon av hva dette betyr:

En nettside stackoverflow.com har en lenke til siden man eier. Hvis personen som besøker det "ensomme" nettstedet klikker på koblingen eller domenet, vises det som en henvisning fra StackOverflow i Google Analytics.

I skrivebordsbeskrivelsen leser det at det er en aktiv bruker på nettstedet, og citerer StackOverview i den øverste sosiale trafikken. Nå, hvis man bestemmer seg for å legge til det nye domenet i listen over henvisningslisjer, og klikk på den samme lenken, men fra en annen nettleser, registrerer Google Analytics fortsatt besøket. I hovedsak holder utelukkelseslisten ut alle domenene som er inkludert i listen. Ifølge Google Analytics utløser tilgang fra den nye nettleseren en ny økt, og behandler handlingen som den var en ny bruker. Derfor behandler analytics det som et direkte besøk, siden det ikke inneholder noen henvisningsinformasjon.

Hvis man inkluderer for mange spammy lenker og domener til sine henvisningslister, kan de jobbe mot nettsider og slå til direkte trafikk. Derfor fullfører du målet om å få henvisningsspam fjernet fra Google Analytics-rapporten, og i stedet skyter et direkte trafikkalternativ opp. Uansett vil nettstedets beregninger forbli av.

Konklusjon

Hvis spamreferanser blir en trussel, bør du ikke vurdere å bruke en henvisningslisensliste for å bli kvitt dem.

November 23, 2017