Back to Question Center
0

Semalt Expert: Å fikse problemet med selvhenvisninger i Google Analytics

1 answers:

Noen ganger kan domenet ditt vises i Google Analytics-rapporten som en del av trafikken. Det er et problem som utviklere trenger å fikse da det kan føre til problemer med rapportering og gi upålitelige data. Hvis man ikke utrydder selvreferanseproblemet, kan det føre til skjev data som kan føre til feilaktig beslutningstagning for markedsføringskampanjer - pr9 dofollow-backlinks. I tillegg til dette blir det umulig å kreditere markedsføringskanalen som bidro til å øke konverteringsfrekvensen for nettstedet.

Problemet oppstår i de fleste tilfeller på grunn av feil i Google Analytics for å konfigurere riktig, eller at eieren er urettmessig implementert av utvidelsen.

Jack Miller, Senior Customer Succes Manager for Semalt , skisserer her årsaksfaktorene og hvordan de skal rettes. Dessuten tilbyr han en universell analytics 'fix på slutten for å redusere antall henvisninger til nettstedet.

Overgang

Henvisningstrafikk er den delen av trafikken som kommer til et nettsted fra en annen kilde. Det kan være i form av en lenke fra et annet domene. Koblingene skal ikke ha noen kampanjekarakteristikker ellers vil det betegne som henvisningspost. I motsetning til spam oppdager analytics automatisk hvor spam kommer fra og viser navnene på domenene som genererer det.

1. JavaScript omadresser

Overføringer fra nettsteder er vanskeligere enn det de fleste tror. For å være sikker på at man dekker alt, vil det være det mest rasjonelle å ta en strukturert tilnærming. JavaScript omdirigeringer er vanlige og resulterer ofte i selvhenvisninger.

Hvordan fikse: i stedet for å bruke JavaScript, ville omdirigeringer på server-side fungere bedre. De sørger for at universell sporingskode laster på det nye domenet og bør verifisere at problemet ikke vedvarer.

2. Sider mangler en sporingskode

Når folk glemmer å merke sine sider, blir det vanskelig å spore dem. Resultatet er at folk finner sine domener på rapportsiden.

Fix: Pass alltid på å inkludere en sporingskode på alle sidene på et nettsted. Hvis man er usikker på nettstedets status., Vil Tag inspektøren komme til nytte.

3. Sider som sletter informasjonskapsler

Universal Analytics Cookie bør gjelde når du hopper mellom sider. Hvis en side dråper informasjonskapselen av en eller annen grunn, avslutter økten automatisk. Følgelig begynner en ny informasjonskapsel å skape en ny økt. Man bør sørge for at de undersøker alle destinasjonssidene lærer hvor selvhenvisningen begynner å bruke sekundærdimensjonsverktøyet.

Fix: Gå gjennom sidene for å vite hvor problemet starter og hvorfor det gjør det. Når utvikleren kjenner årsaken til problemet, blir det lettere å målrette det. Hvis reparasjonen kommer lett, så fortsett og reparer det. Hvis det er vanskelig, bør man involvere en utvikler som trenger å være godt klar over viktigheten av å løse problemet og la dem rette det på vegne.

4. Cross-domener

Noen selskaper kan eie flere domener, og de får noen ganger behov for å koble besøkende aktivitet til flere av dem. Hvis de gjøres effektivt, bør de sørge for at den opprinnelige cookien forblir konstant. Teknisk tilkobling av disse domenene er veien å gå.

Løsning: Kontroller at alle informasjonskapsler forblir konstant på tvers av domener.

5. Session Timeout Myth

Når en økt utløper etter et gitt øyeblikk, starter en ny økt. Det antas å skape ny datatrafikk.

Løsning: Man kan sette tidsgrensen for en økt til høyere og se hvilken innflytelse den har på selvhenvisninger.

Henvisningslisningslisten er en innstilling som bidrar til å håndtere spørsmålet om selvhenvisning direkte.

November 24, 2017