Back to Question Center
0

Hvit lue og svart hat SEO forklart av Semalt Expert

1 answers:

Det er mange teknikker som kan brukes til å forbedre et nettsteds rangering på søkeresultatresultatsider. Valg av teknikk bestemmer om typen søkemotoroptimalisering er White Hat SEO eller Black Hat SEO . Begge disse typene vil gi deg resultater, men en er mer sannsynlig å treffe straffer fra søkemotorer enn den andre. Det er avgjørende for nettstedseiere å forstå disse to typer SEO, slik at når de velger noen av dem, er de klar over hva de kan forvente og risikoen de tar.

Frank Abagnale, kundesuksessleder for Semalt Digital Services, forklarer her forskjellen mellom disse to SEO-teknikkene.

White Hat SEO bruker teknikker som retter seg mot menneskelig publikum i motsetning til søkemotorer - black and lime green hats. De er utformet for å generere organisk trafikk til nettstedet og kvalitet (av nettstedet og innholdet) er av stor betydning. Disse teknikkene og strategiene er foretrukket for langsiktig forbedring av nettstedets rangering og dermed virksomheten.

White Hat SEO teknikker inkluderer sikring av høy kvalitet inngående linker, opprettelsen av originalt og attraktivt innhold, riktig søkeord bruk og flott nettsted organisasjon. Veldig involverte kampanjer brukes til å generere trafikk til nettstedet, men resultatene er langvarige.

Black Hat SEO innebærer bruk av teknikker som er rettet mot å utnytte svakheter i søkemotoralgoritmer for å få høyere søkerangeringer. Teknikkene betaler ikke fokus for det menneskelige publikum og bryter ofte søkemotorregler. Black Hat SEO anses uetisk av søkemotorer. Ved hjelp av disse teknikkene setter nettstedet derfor en risiko for straffer i disse motorene, og straffen kan være like hard som forbudt fra en søkemotor. Denne typen SEO er normalt brukt av personer som ønsker å få en rask avkastning på nettstedet i stedet for å vokse nettstedet gradvis og jevnt.

Noen Black Hat SEO teknikker inkluderer søkeord fylling, innhold automatisering, cloaking, døråpning sider og usynlige koblinger eller tekst

I praksis jobber SEO-profesjonelle i et grått område der teknikkene som brukes, ikke er eksplisitt White Hat SEO eller Black Hat SEO. Dette har ført til fødselen av en annen type SEO kalt Grey Hat SEO. Hvis det brukes godt av en erfaren profesjonell, kan det være effektivt. De brukte teknikkene inkluderer kjøp av gamle domener, duplisering av innhold, cloaking, kjøp av lenker og automatisering av sosiale medier. Grå lue SEO kan få litt trafikk i begynnelsen, men dette varer sjelden fordi stedet etter hvert blir tatt ut.

Problemet med Gray Hat SEO er ganske tvilsomt siden det er lovlig, men etisk tvilsomt. Noen argumenterer for at Grey SEO ikke eksisterer, da det bare er svart hatt SEO i en mindre åpenbar form. Grå lue SEO kan komme med rimelige priser, men teknikkene som brukes er tvilsomme. Vanligvis bruker SEO-leverandører disse teknikkene for å oppnå målet (høyere nettsted rangering), men til en lavere pris og med mindre tid.

Hva er din prioritet: Hurtig og billig, men uforutsigbar søkrangeringen eller sakte, men ekte, langsiktig vekst av nettstedet og virksomheten? Er det fare for å bruke Black Hat teknikker verdt å ta? Dette er noen av spørsmålene et nettstedseier trenger å spørre seg selv før de avgjør en teknikk eller SEO-type. En pålitelig SEO-tjenesteleverandør bør hjelpe deg med å svare på disse spørsmålene. Med kunnskap om hva slags SEO, kan du ta informerte beslutninger om nettstedet ditt og virksomheten for å unngå å gjøre dyre feil.

November 24, 2017