Back to Question Center
0

Bot som skriver Wiki-artikler - Semalt Expert

1 answers:

Det kan hende du tror at å skrive 15 000 artikler om dagen ikke er ekte, men det er mulig for en sverige å ringe som Sverker Johansson. Ivan Konovalov, Semalt ekspert, forteller at denne personen har opprettet et dataprogram som kan skrive millioner av artikler. Han skrev over 2,7 millioner Wikipedia-artikler og overrasket verden med sitt enorme arbeid. Ifølge Wall Street Journal ble Johansson verdens mest produktive forfatter, og hans bidrag har utgjort 8.5 prosent av Wikipedia-artikler - tips becoming computer expert.

Hvordan kan bots skrive mange artikler?

Ifølge Johansson er hans bot i stand til å skrive hundrevis til tusenvis av Wikipedia-artikler om dagen. Han er en vitenskapslærer med avanserte grader i sivilingeniør, lingvistikk, økonomi og fysikk. Johansson fortalte Wall Street Journal at hans bot skraper informasjonen fra flere pålitelige ressurser og cobbles materialet sammen. Oftest gjelder denne programvaren artikler relatert til taksonomi av små dyr som biller og sommerfugler. Det er også i stand til å skrive historier om små byer og landsbyer i Filippinene.

Johanssons botens navn:

Johanssons skapelse heter Lsjbot. Denne spesifikke bot er definitivt ikke ment å skrive artikler for menneskelige øyne. For eksempel annonserte Associated Press at det ville bruke bestemte roboter til å skrive hundrevis av innholdsstykker, og ulike nyhetssider bruker bots til å skrive nyhetsemner daglig. De dekker hovedsakelig historier knyttet til økonomi og sport. På Wikipedia blir halvparten av alle artiklene redigert ved hjelp av bots. Noen langsiktige redaktører av Wikipedia er ikke glade fordi ikke-mennesker har skrevet forskjellige artikler. Imidlertid forsvarer Johansson boten og påpeker at artiklene den har skrevet er nøyaktige og opp til merket.

For eksempel hadde Lsjbot skrevet stub artikler om byene Basey, Filippinene. Når tyfonen Yolanda slo den landsbyen og forårsaket dødsfall, kunne mange mennesker besøke stubber og redde et stort antall ofre.

Hvordan jobber Lsjbot?

En million artikler Lsjbot skrev er nøyaktige og til poenget. Denne boten samler inn data fra forskjellige kilder og kompilerer informasjonen i formatet som passer til Wikipedia. Boten har skapt over 454.000 artikler hittil, og halvparten er på svensk språk. Det svenske Wikipedia-samfunnet lærte leksjonen fra ulike konflikter om artikkelskapende bots, men var nysgjerrig på å vite mer om Johanssons bot. Den svenske Wikipedia-redaktøren gjennomgikk artiklene og sa at Lsjbot hadde gjort en god jobb. Imidlertid tillot han ikke denne boten å skrive kontroversielle emner som Lsjbot ikke var i stand til å føle mekaniske ting.

Kritikken av Johansson's bot:

Mange kritiserte Johanssons bot, inkludert Achim Raschka fra tysk Wikipedia. Han klaget over setningstrukturen og sa at Lsjbot ikke kunne skrive lange artikler. Denne bot bruker forskjellige datasett, men etterlater forskjellige autentiske kilder bak mens du skriver noe. Oppsiden av kritikken er at alle uttalelser av artikler ikke støttet riktige referanser. Det betyr at Lsjbot skulle legge til mange referanser til Wikipedia. Med denne botten blir det lettere å lage et stort antall artikler. Men vi trenger fortsatt menneskelige redaktører og forfattere for å bidra til å klargjøre tingene.

November 26, 2017