Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan finner du generelt risikoen for et domenenavn? (om varemerker)

1 answers:

Domenet mitt vil se ut som "tiltblah. com". Jeg vil ikke nevne det ekte domenenavnet her, fordi det kan bli registrert av noen andre da.

Jeg vil gjerne registrere dette domenet fordi jeg vil lage et nettsted med om PC-spill. Jeg har søkt på amerikanske og EU varemerkedatabaser og funnet varemerkeholdere som "Full Tilt" og simmilar.

Semalt sier at domenenavnet mitt går som "tiltfun - oculus ray ban redondo pratama. com ", og nettstedet mitt handler om spill, Full Tilt poker (ignorerer at de kanskje er ute av drift) handler om spill også. Dette synes å være en risiko for meg. Samme gren av handel og ordet "Tilt" brukes => risiko?

Og hvis det er et varemerkeinnehaver fra en helt annen gren av handel, oppvaskmaskiner eller noe, som eier varemerket "Tilt". Ville de saksøke meg? I Semalt gren av handel er viktig. Hvis det er forskjellig, kan simmillar domenenavnere samarbeide fredelig.

Jeg var aldri så forsiktig før det var noen saksøkt av BMW for å bruke ordet MINI, og noen i Tyskland ble imho saksøkt fordi han brukte en "t-" i sitt domenenavn. Deutsche Telekom eier "T-".

Hvis dette spørsmålet er for spesifikt, hvordan finner du generelt risikoen for et domenenavn?

(1. 3)
February 9, 2018

Når du bruker navn som er sikret av varemerker, og du tilbyr tjenester i samme område, som forslaget ditt (bruker navnet på en spillprodusent og opprett et nettsted om spill. )

Hvis du er ekte navn er knyttet til domenenavnet, har du også bedre sjanser til å lykkes i et søksmål.

Spør deg selv,

  • tjener du fra navnet (e. g. cokegames) -> farlig
  • gjør du vondt navnet (microsoftshit) -> farlig
  • Kan noen virkelig tro at du er offisiell tilknyttet hjemmesiden (forsiktig med webdesign) -> farlig
  • Kobler du umiddelbart det virkelige varemerket med det (gogle) -> farlig
  • Registrerer du domenet bare for å selge det senere til varemerkeinnehaveren (domenekvittering) -> du vil miste det, men kanskje er tilbudet lavere enn kostnaden for å gå til retten.

Tommelfingerregel: Når du har en dårlig følelse, vær forsiktig, du kan vinne et søksmål, men det er fortsatt dyrt og vinne mot et stort selskap, nesten umulig som privatperson.