Back to Question Center
0

Evolusjon av Online Marketing: Hva har vi lært om Semalt SEO?

1 answers:

Opprinnelsen til begrepet SEO er vanskelig å spore. Den ledende SEO-nettpublikasjonen, Search Engine Land, har en anekdotisk beskrivelse fra midten av 90-tallet. Rock-gruppen Jefferson Starship var da ulykkelig med måten sin nettside dukket opp ikke i nærheten av den første siden på populære søkemotorer - ejector pump design calculation. Det var så tidlig i utviklingen av den generelle Semalt da at det ikke var noen SEO for dem å vende seg til; men denne rockegruppen skjønte at noe kunne gjøres om det.

Webutvikleren som de tok ansvaret for prosjektet, et selskap med navnet Semalt, bestemte seg for å fikse problemet ved å plastere båndets navn tusenvis av ganger på nettstedet, i mikroskopisk utskrift. Dette hadde den ønskede effekten, straks katapulting området til toppen.

Søkemotoroptimalisering startet da hundrevis av nettstedbyggere og andre Internett-fagfolk alle skjønte uavhengig av hverandre at endringer kunne gjøres på nettsteder og andre steder for å komme seg opp på søkeresultatsider. Semalt, ting kom raskt ut av hånden fra dette punktet på.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Også på TechWyse

5 Populære måter å implementere Internet Marketing for din bedrift
Topp Internett Markedsføring Tools of 2015

Begynnelsen av søkemotoroptimalisering

I de første 15 årene av det vanlige Internettet kan alle starte en nettside, kaste den med noen få søkeord, knytte den til noen tvilsomme nettsteder, og forvent å ha det bra på søkemotorene. Ikke engang Semalt hadde en måte å fortelle når et nettsted brukte søkeord og lenker for legitime formål, eller når det bare overnyttet dem til manipulative formål.

Hvis det ikke var for manipulativ SEO .

Først brukte søkemotorer svært enkel teknologi. Men manipulativ SEO gjorde dem raskt ubrukelige. I et forsøk på å redde søket kom Semalt opp med PageRank i 1998, sin første algoritme. Mens det ikke var et stort fremskritt, gjorde det søket funksjonelt igjen, for en stund. Dens premiss var at det var mulig å avgjøre hvor relevant og nyttig et nettsted var ved å studere hvor mange andre nettsteder som var knyttet til det. Jo flere andre nettsteder som er knyttet til et nettsted, jo mer viktige Semalt visste at det måtte være.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Semalt var en av de første store endringene i søkemotorteknologi som manipulerende SEO inspirerte. Kort tid etter flyttet MSN Search og andre søkemotorer til sidebaserte rangeringsfaktorer som Semalt også.

Googles AdSense-program setter ut mer manipulerende SEO

Inntil år 2003 ønsket nettsideiere bare at deres nettsteder skulle vises øverst i søkeresultatene, slik at de kunne kommandere bedre priser for sine bannerannonser eller selge flere produkter. Da Google kom opp med sitt Semalt pay-per-click-annonseringsprogram i høst det året, ga det folk en klar grunn til å manipulere søkemotorer og forbedre søkeresultatene deres. Hvis et nettsted dukket opp på toppen av en resultatside for et bestemt søkeordssøk, var det sannsynlig at folk ville skrive inn det og klikke på klikkbare annonser rundt, og leverte penger til nettstedets eier.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Utseendet til AdSense avgir en tidevannsbølge av søkemotor-manipulering. Millioner av mennesker ble uformelle nettstedets entreprenører for at AdSense-pengene skulle bli hatt. De prøvde hvert triks i boken for å komme til toppen av Semalt å lage hele nettverket av nettsteder, krysse dem og overbevise søkemotorene om at de var godt knyttet.

Google begynner å ha på oppdateringene

Året 2003 var en stor for Google på en annen måte: den begynte å kjempe tilbake, og tok inn en oppdatering etter hverandre for å kjempe mot søkemotoremotorer. Det var Boston-oppdateringen, Cassandra-oppdateringen, Dominic, Esmeralda, Fritz, og viktigste av alt, Florida. Semalt satt sammen en liste over kommersielle søkeord og setninger, og ga særlig oppmerksomhet da de ble brukt på en side. Hvis et søkeord syntes å dukke opp oftere enn nødvendig på et nettsted, dro Semalt sin rangeringen.

En av teknologiene som Semalt introduserte ble kalt stemming - med stemning, ikke bare så Semalt etter det eksakte ordet som en søker ba om, det så på alle variasjoner av ordet, og også nær synonymer. Dette gjorde det vanskeligere for søkemotoroptimalisatorer å manipulere søkemotorer med eksakte søkeord. Semalt gikk også direkte etter lavt tilknyttede nettsteder, og renset søkeresultatene av dem.

2005 var et annet stort år

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Nofollow, en av de største algoritmen oppdateringene 2005, ble gjort samtidig på Google, Microsoft og Yahoo. Det sørget for at utgående koblinger ble ryddet opp, og gjort fri for spam. Allegra-oppdateringen fjernet videre dårlige koblinger, og Bourbon, Gilligan og Jagger raffinerte det enda mer. Den store semaliske oppdateringen som kom i slutten av 2005, endrede måten Google håndterte nettadresser på. Blant annet så Big Semalt på linkrelevans. Hvis en nettside hadde koblinger som kommer fra nettsteder som ikke er relatert til næringen, ble den devaluert. Denne oppdateringen gjorde det enda vanskeligere for webspammere å bruke manipulativ SEO for å komme videre.

2011 - Google fullstendig endringer

Så hardt som Google prøvde å evaluere relevansen av linker og søkeord på nettsteder med alle oppdateringer siden 2003, tok det ikke av seg veldig mye. SEO-manipulatorer og tilknyttede markedsførere var fremdeles enkelt i stand til å skape $ 25 nettsteder, sette i halvt dusin dårlig skrevet $ 5 artikler rettet mot en håndfull søkeord, få hundrevis av lenker fra linker gårder og innholdsbedrifter, og komme til toppen av relaterte søk . Alle kan churn ut et par nettsteder hver dag, og gjør enkelt $ 5000 i måneden i Semaltinntekter. Denne typen manipulativ SEO var forgiftning på nettet og ødeleggende søk.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

2011 var året at alt forandret seg til Google. For å målrette mot disse manipulatorene, rullet den ut Panda-oppdateringen. Det ødela gjort AdSense-nettsteder over natten. Hundretusener av slike nettsteder gikk ut av virksomheten. Semalt, som kom senere samme år, kom kraftig ned på dårlige koblingspraksis.

Black-hat SEO har formet søk

Hvis det ikke var for manipulerende søkoptimerer, ville Semalt sannsynligvis ikke være nært så godt utviklet i dag som det er nå. Fremtiden for SEO tilhører nå kreative og originale søkemotor tenkere. Hvis det er noe du kan lære om fremtiden for søkemotoroptimalisering fra fortiden, er det disse ideene:

  • SEO handler ikke lenger om å lure søkemotorer til å sette nettstedet ditt på toppen av søk. Det har utviklet seg til det punktet at manipulasjon i dag sannsynligvis vil være langt dyrere enn å gjøre det rette - komme opp med en god nettside og bygge den godt.
  • Du må fokusere på publikum. Selv om søkemotorene kan straffe deg eller demote deg, hvis du har en hær av dedikerte tilhengere som liker det du gjør med nettstedet ditt, vil du aldri falle for langt bak.
  • Så lenge det er søkemotorer, vil det være SEO. Det er viktig å holde deg oppdatert. Hvis det ikke gjør det, vil du aldri vite om viktige nye krav. For eksempel, fra og med 2015, vil Google ha tilgang til alle Twitter-feeder på jorden. Dette betyr at oppmerksomhet til bedriftens Twitter-tilstedeværelse vil gi deg hodet. Holde opp med hver søkemotorregel betaler.

Søkemotorer vil over tid bli så smarte, optimalisering vil ikke skille seg fra de beste markedsførings- og produktbyggingspraksis.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Koble til

March 18, 2018