Back to Question Center
0

The Fate Of Stub Artikler På Wiki - Den Semalt Svar

1 answers:

Wikipedia er det mest betydningsfulle arkivet som gir gratis tilgang til informasjon av høy kvalitet av alle slag til brukere fra hele verden. Wiki dekker et bredt spekter av faglige emner og politiske ideologier. Nylig gikk Wiki redaktører og frivillige på en betydelig oppstyr om sletting av trelinjens lange artikkel på Wikipedia-nettsiden.

Julia Vashneva, Semalt Customer Success Manager, sier at en artikkel om blodprotein "Hemovanadin" har vært tema for diskusjon etter at noen redaktører startet en bevegelse som foreslo fjernelsen av artikkelen på Wikipedia. Ifølge Andrea James har artikkelen blitt gjenopprettet på nettsiden. "Hemovanadin" er en velfungerende vitenskapelig artikkel som er av største betydning for lærde og studenter.

Andrea James antydet at "Hemovanadin" artikkelen stod overfor den ekstreme versjonen av Wiki referert til som "deletionism". Eliminere verdifull informasjon fra Wikipedia er en betydelig trussel mot utdanningssektoren som bruker Wiki som hovedkilden til referanse. I over 14 år har Wikipedia levert godt innhentet informasjon til kunder som besøker nettstedet daglig for å skaffe seg kunnskap.

Forstå hvordan Wikipedia fungerer

Deletionisme er en komplisert ideologi som bare kan forstås ved å ha og følge rammen av hvordan Wiki fungerer. Wikipedia drives av et fellesskap bestående av frivillige og redaktører som fastsetter retningslinjer og retningslinjer for bruk av Wikipedia. Redaktørene genererer og rediger vitenskapelige artikler som er tilgjengelige på Wiki.

For å bli inkludert på Wikipedia, må ideologien oppfylle de fastsatte standarder og regler. Kriteriene varierer imidlertid avhengig av emne. For eksempel på akademikere er notisjonsstandarder tydelige. I andre sektorer varierer redigering og sletting av artikler avhengig av redaktørens oppfatning, som var tilfelle med "Hemovanadin" artikkel.

Wikipedia kjøres på grunnlag av at frivillige forstår sine retningslinjer og retningslinjer. Imidlertid tolker ulike frivillige politikkene forskjellig, et saks scenario som fører til sletting. Redaktører er engasjerte og dedikerte medarbeidere som arbeider for trivsel på nettstedet. Men mennesker gjør feil, det gjør også Wikipedians.

Hemovanadin er et eksempel på en artikkel som bare ble inkludert på Wikipedia for å bli utviklet og redigert senere. Anmerkningsstandardene bør imidlertid settes for å begrense opplasting av vitenskapelige gjenstander som ikke oppfyller standarder. Å slette komponert materiale er mye mer behagelig enn å skape nye artikler. Slette stubartikler opprettet av nye redaktører kan være litt frustrerende, spesielt når slettingen skjer, og redaktørene får ikke en forklaring på hvorfor artiklene deres ble fjernet fra Wiki.

Et godt antall stubber er avhengig av mikrobidrag. Hvis du gjør for mange endringer i en bestemt seksjon, endres tekstenes opprinnelige kontekst. Foreløpig har redaktørene gjort bidrag med tanke på at bare fordi en artikkel har verifiserbare kilder, oppfyller det ikke merkbarhetsstandardene automatisk. Her er tips om hvordan stubartikler kan redigeres for å unngå sletting.

  • Sortering av stub artikler avhengig av emner
  • Forbedring og flagging av stubber for ekspansjon
  • Innføring av forskjellige farger for å markere koblinger som fører til stubartikler

Teoretisk sett legger du til nyttig informasjon for å stubbe artikler, mye bedre enn å slette hele artikkelen fra Wiki. Stilen til en artikkel er også viktig. Stub artikler som ikke samsvarer med stilen til encyclopedic artikler er utsatt for sletting Source .

November 29, 2017