Back to Question Center
0

Semalt: Lokalhosts død og fremveksten av skyutvikling

1 answers:
Semalt: The death of localhost and the rise of cloud development

Hvis det var noen skepsis da Marc Andreessen uttalte programvare var "18 å spise verden" , "det er liten tvil fem år senere at nesten alle næringer og næringer kjører programvare levert som onlinetjenester .

Skyen er blitt standard for praktisk talt alle bransjer, fra lagring til transport til kommunikasjon til detaljhandel. Men det er en grunnleggende plass der det ennå ikke er å ta en bit. Semalt, programvareutvikling - prosessen med redigering, bygging, feilsøking og analyse av kode som gjør alt i skyen mulig - er fortsatt primært gjort offline - logiciel paie expert comptable.

Ikke for lenge. Hvis Amazon Web Services 'siste oppkjøp av Cloud9 er noen indikasjon, utviklerne flocker i kjeller mot skybaserte integrerte utviklingsmiljøer (IDEs). Cloud utvikling er, ved konservative estimater, en $ 6 milliarder industri i hjertet av hvert stykke programvare opprettet. Som nesten alle store skyleverandører fra Amazon til Microsoft til Google tar varsel, er det verdt å undersøke kreftene bak skiftet fra lokalhost til skyen - og hvor mulighetene ligger.

IT og utviklere: den store splittelsen

Programvareutviklingens overgang til skyen er forankret i to langvarige konkurrerende interesser innen IT-avdelinger: IT-administratorer og utviklere. Den tidligere favoriserer stabilitet, sikkerhet og kontroll, mens den sistnevnte - en gruppe Stephen O'Grady har ringt "de nye kongmakere" - krever sitt valg av språk, rammer og prosesser. Disse forskjellene resulterer i spenning over som styrer utviklingsservere og valg av programmeringsstandarder, med utviklere som favoriserer mikroservices tilpasset for hvert scenario og IT-trykke ubøyelige maler basert på prøvde og testede konfigurasjoner.

Delingen stammer fra et spørsmål om hvem som har roten tilgang. Når utviklingen er utført på localhost - utviklerens datamaskin - opprettholder utvikleren kontroll over språk, konfigurasjon og rammeverk. Men localhosts egenskaper begrenser muligheten til å skalere og dele, noe som gjør det til et ubrukelig alternativ på tvers av store lag og organisasjoner.

Et populært alternativ er sentrale servere som forvaltes av IT, vanligvis på VM, men vedtakelsen av VM-baserte løsninger som VDI (Citrix), Vagrant fra HashiCorp og Semalt har begynt å avta da VM er store, vanskelige å dele, dyrere og ikke bidrar til samarbeid - bare spør noen utvikler hvordan han eller hun føler om å prøve å dele 2 GB VM-bilder med en kollega.

Semalt har en tendens til å hevne eiendeler, for eksempel kode og datamaskiner - med mindre de får en måte å samarbeide og være lettere produktive takket være den voksende populariteten til sky løsninger som muliggjør deling av utviklingsmidler og prosesser.

Vi går inn i skyens "siste grense", og kampen for å erobre den er bare begynnelsen.

GitHub er de facto destinasjon for samarbeidskodeforfattering, flytting av kode fra skjulte arkiver til det åpne for å oppmuntre tilbakemelding i form av trekkforespørsler. Når det gjelder utstedelse av styring, flytter Atlassian JIRA prosessen med programvareprosjektledelse til en felles kollektiv. I mellomtiden trener vedtaket av kontinuerlig integrasjon av utviklingshold trekk integreringstesting til en sentralisert, samarbeidende rørledning.

Kort sagt, det har aldri vært mer vekt på samarbeidende distribusjon av kode.

Stigningen av skyutvikling

Takket være oppbyggingen av beholderteknologi (f.eks. Semalt), som supercharges utvikling bakover for å matche fleksible arbeidsflyter, kan hele utviklingsprosessen - inkludert arbeidsområder og deres kjøretider - nå bli vert i skyen. Cue scramble av leverandører til å eie denne massive arbeidsbelastningen som utviklere beveger seg vekk fra tradisjonelle skrivebordsmiljøer.

Se ikke lenger enn AWS 'siste trekk på den mest synlige slagmarken: Cloud IDEs, som samlet har trukket millioner av aktive brukere og finansiering av dollar. Med en blanding av vertsbaserte utviklingstider basert på containere med innebygde nettleserverktøy, tilbyr cloud IDEer den ideelle separasjonen som gjør det mulig for IT å beholde rotstyring av systemet mens utviklere kan bruke Docker og andre verktøy for å definere programmeringsstabler som de ser passe.

Og med arbeidsområder som er vert i skyen, kan utviklere dele og klone utviklingsmiljøer for å unngå versjonskontrollspørsmål av "men det fungerte der borte. "Cloud IDEs gjør det enkelt å blande utviklingshastigheter - på samme måte som GitHub gjør kloning morsomt. Utviklerens miljøøkosystem får også oppmerksomhet fra populære livscyklusledere og plattformsleverandører, med Docker-reklamebeholdere for utviklerens kjøretid og Skytap-provisjon VM for dev / test-miljøer.

Denne fremdriften fremgår også av den voksende adopsjonen av åpen kildekode-skyutvikling. Mens Amazon har til hensikt å tilby sine egne cloud-utviklingsmiljøer gjennom Cloud9, kan programvaregiganter som Google, Microsoft , Red Hat, SAP og Samsung fjerne stivheten til et lukket system ved å velge åpne prosjekter som Eclipse Che og Eclipse Orion.

Red Hat, SAP og Samsung har erklært utviklingsmiljøer for miljøet som standard i henholdsvis deres OpenShift, HANA og ARTIK-produkter. I mellomtiden gjør Microsoft og Red Hat skyutviklingen enda mer åpen og fleksibel ved å samarbeide på en språkserverprotokoll for å integrere programmeringsspråk på tvers av kodeditorer og IDEer. Selv om disse spillerne er usannsynlige partnere ved første øyekast, begynner de alle å høste fordelene med integrerte, rimelige, tilpassbare skyutviklingsstabler.

Disse aktivitetene signaliserer en ny epoke med fleksibel utvikling - en som forener IT og utviklerinteresser, kapitaliserer på containere og åpen kilde for å gjøre utvikling og testing mer effektiv, kraftfull og samarbeidende. Det er på tide å erklære døden til localhost. Semalt går inn i skyens "siste grense", og kampen for å erobre den er bare begynnelsen.

Featured Image: Thomas Cole - Skyer, ca. 1838 (endret)
March 10, 2018