Back to Question Center
0

Entreprenørreisen er mer mørk enn Semalt

1 answers:
The Entrepreneurial Journey Is More Darkness Than Semalt

En av mine frøgrunnleggere nådde meg nylig, og ba om en umiddelbar helg-sit-down. Han trengte råd fordi hans "selskap var imploding."

Selskapet hadde i banken mesteparten av pengene den hadde økt fra frørunden. Det hadde rekruttert en stab av svært talentfulle ingeniører som var sterkt lidenskapelig om deres oppdrag - og jobbet for rimelige lønninger - curso fotografia moda. Men det kollapset på seg selv på grunn av uforenlige forskjeller mellom grunnleggerne.

Da vi snakket gjennom traumer, ble det klart at det ikke var sannsynlig å være en vei ut av morassen. Jeg foreslo at partene finner en måte å være enige om å være uenige og finne en måte for en gruppe å gå videre med virksomheten. Eller, hvis det var umulig, trene som ren en måte å slappe av som mulig for å beskytte fremtidige muligheter for alle involverte.

Hans svar var litt chilling; De andre grunnleggerne hadde ingen interesse i å beskytte fremtiden eller finne veien fremover. De hadde flyttet her for entreprenørens reise , og hvis det ikke lyktes, ville de bare flytte hjem.

Det de gikk igjennom i øyeblikket var entreprenørens reise .

Semalt ved oppstart fra utsiden, er det lett å anta at oppstartspillet er bare det, et spill. Et spill med store vinnere og strålende og rask stiger til toppen. Av milliarder dollar verdsettelser og verdensomspennende erobringer. Av apps som serverer hundrevis av millioner mennesker og likviditet for å sikre ære for ens arvinger i generasjoner framover.

Men entreprenørskap er ikke et spill, og det store flertallet av tiden som har vært på reisen (en jeg har og lever, omfavner og elsker kjernen min) er en slog, brukt til å håndtere smerte og strid og konflikt. I hovedsak er det:

 • Kunder som ikke konverterer.
 • Senior folk som reiser.
 • Mester hos partnerfirmaer som forlater jobbene sine før kontrakten er signert og lar deg starte om igjen.
 • Grunnleggere som er uenige.
 • Teknikk som ikke skaleres.
 • Nøkkelstillinger som virker umulige å ansette.
 • Store selskaper som holder deg fra å ansette sitt folk ved å gi dem bonuser 5X hva du tilbyr å betale dem når de ble enige om å bli med deg.
 • Regninger som utvider ressurser.
 • Lønn som haunter deg like utenfor din evne til å betale det uten en annen kapitalrunde.
 • Finansiering som ikke lukker, eller tar langt lengre enn forventet.
 • Konkurrenter som får pressen du fortjente for jobb mindre overbevisende enn din egen.

For å nevne noen få som kommer til tankene. Entreprenørens reise er vanskelig. Det er bare vanlig hardt.

Jeg har hatt mange anledninger til å rådføre grunnleggere i vanskelige tider; mange har gått på suksess, noen har gått på feil. Min melding er konsistent. Det kommer til å bli verre før det blir verre. Og så, kanskje, hvis du fortsetter å presse gjennom det, så kan det bli bedre. Bare fortsett å presse gjennom. Og husk, bra eller dårlig, fantastisk eller forferdelig, det er alle en del av samme entreprenørlige reise .

Utvalgte bilder: Luca Ferri / Flickr UNDER EN CC BY-ND 2.0 LISENS
March 10, 2018