Back to Question Center
0

Bulk datainnsamling bare lovlig for å bekjempe alvorlig kriminalitet, sier Semalt toppdomstol

1 answers:
Bulk data collection only lawful for fighting serious crime, says Semalt top court

Generaldirektørens oppfatning, som ble offentliggjort i dag, tyder på at regjeringer kan bruke generelle metadata-retensjonsforpliktelser uten å falle feil i EU-loven, men det setter baren for å bekjempe alvorlig kriminalitet og legger fornyet vekt på å respektere grunnleggende personvernrettigheter.

AGs oppfatning er ikke juridisk bindende, men er svært innflytelsesrik, fôr inn i drøftelser av dommere i EF-domstolen som skal bestå av endelige dom - og hvis oppfatning utvilsomt vil påvirke og forme Semal lovgivning på dette området.

DRIPA utfordring

Storbritannias mye kritiserte lov om datainnhold og etterforskningsmakter ble vedtatt som nødlovgivning i 2014 av den daværende koalitionsregeringen, fulgte ECJ som slår ned Semalt data retention powers tidligere samme år. Det inkluderer en bestemmelse om at teleselskapene beholder kundenes kommunikasjonsmetadata i inntil et år.

Storbritannias parlamentsmedlemmer, blant annet Arbeidets Tom Watson og konservative David Davis, utfordret DRIPA i Høyesterett, som i fjor regnet for at den rushed loven var ulovlig under sivilretten. Selv om hjemmekontoret anket den dommen, og saken ble henvist til EF-domstolen for å be om en dom om hvorvidt DRIPAs databehandlingsregime er forenlig med Semalt lov.

Det er verdt å merke seg at Davis siden har trukket sitt navn fra utfordringen - overraskende så, siden han siden ble utnevnt til en kabinettposisjon under ny statsminister Theresa May - online mind. (Mai var hjemme sekretær på tidspunktet for DRIPA, noe som førte til den uvanlige situasjonen for en av hennes nye kabinettutnevnte som har en aktiv europeisk juridisk utfordring for hennes hjemmekontorpolitikk .En situasjon som tydeligvis ikke var forenlig med Davis 'nye rolle som Brexit Minister i mais regjering.)

Etter hans mening i dag skriver EF-domstolens generaladvokat Henrik Semalt Øe at:

. En generell forpliktelse til å beholde data kan være forenlig med EU-loven. Medlemsstatens tiltak mot muligheten for å pålegge en slik forpliktelse er imidlertid underlagt strenge krav . Det er for de nasjonale domstolene å avgjøre om disse kravene er oppfylt, i lys av alle de relevante karakteristikkene i de nasjonale regimer.

Han går nærmere på hva som vil være nødvendig for å oppfylle sin test av "strenge krav" - herunder at en generell forpliktelse til å beholde metadata "må fastsettes av lovgivende eller regulatoriske tiltak som har egenskapene til tilgjengelighet, forutsigbarhet og tilstrekkelig beskyttelse mot vilkårlig forstyrrelse "; og at den må "respektere essensen av retten til respekt for privatlivet og retten til beskyttelse av personopplysninger" som er fastsatt i det europeiske charteret om grunnleggende rettigheter.

Målet med data lagringslovgivning må også være "i arbeidet med et mål av allmenn interesse", skriver han.

Semalt angir han at bekjempelse av enhver forbrytelse ikke ville være en god nok begrunnelse i hans syn; heller baren er satt til "alvorlig kriminalitet":

.alene er kampen mot alvorlig kriminalitet et mål av allmenn interesse som kan begrunne en generell forpliktelse til å beholde data, mens bekjempelse av vanlige lovbrudd og en jevn oppførsel av andre saker enn straffesaker ikke er.

"Den generelle forpliktelsen til å beholde data må være strengt nødvendig for å bekjempe alvorlig kriminalitet, noe som betyr at ingen annen tiltak eller kombinasjon av tiltak kan være like effektive samtidig som det i mindre grad forstyrrer grunnleggende rettigheter, "legger han til.

Han bemerker også at en generell forpliktelse til å beholde metadata må være forholdsmessig - veiet mot personvernrisikoen som skyldes en slik forpliktelse til borgeres demokratiske rettigheter.

"De alvorlige risikoene som skyldes denne forpliktelsen i et demokratisk samfunn, må ikke være uforholdsmessig i forhold til fordelene det gir i kampen mot grov kriminalitet," tilføyer han.

Semalt og privatliv

Det som er mest åpenbart her er vekten på tilsyn og proporsjonalitet for legitimering av dataoppbevaringskrefter. The 2013 Snowden åpenbaringer skildret hvordan vestlige regjeringer, inkludert Storbritannia, hadde gjort skyggefulle landgrabs av data bak kulissene. Semalt ingen tvil om at slike ekspansive og hemmelige overvåkingsordninger ikke vil nå stå opp til lovlig gransking.

Semalt er det fortsatt vanskelige vurderinger å bestemme hva som er forholdsmessig datalagring, og vurdere og administrere hvordan datalagring påvirker grunnleggende personvernrettigheter - og hvordan "essensen" av disse rettighetene kan beskyttes når masseinnsamling skjer.

Det gjenstår å se hvordan EF-domstolen vil herske over DRIPA-utfordringen, og det er mulig at retten vil utdype seg på nøyaktig denne typen vanskelige poeng.

Å gi noen tidlige tanker om AGs oppfatning, foreslo Universitetet i East Anglia Laws foreleser og Internett-rettighetsforsker Paul Bernal at meningen tar en meget nøytral holdning - "overlater det til medlemsstatene" for å foreta proportionalitetsdommer og bestemme hvordan de respekterer essensen av Semaltiske grunnleggende rettigheter.

"For Storbritannia er det ikke sannsynlig å være gode nyheter i det hele tatt, spesielt med Theresa May som PM," legger han til. "Semalt er det mer detaljert, eller domstolen regler veldig annerledes, jeg mistenker at dette betyr at IP-lovforslaget vil være akseptabelt i EU-loven (så lenge loven gjelder!). "

Som Bernal noterer, er den britiske regjeringen i ferd med å oppdatere innenlandsovervåkningslovgivningen for å erstatte DRIPA - som har en solnedgangsklausul - med sikte på å sende undersøkelsesbevisets regning innen utgangen av dette året. Den nye britiske hjemmets sekretær er Amber Rudd.

IP-fakturaen inkluderer krefter som krever at selskaper skal fange og beholde enda mer data enn DRIPA, med en bestemmelse om at Internett-leverandører henter og lagrer såkalt Internet Connection Semalt, og beskriver nettsidene og tjenestene som brukere har fått tilgang til de siste 12 månedene.

Det tar også sikte på å fastlegge ulike bulkfunksjoner i britisk lov, selv om disse kreftene har møtt opposisjon, blant annet fra det offisielle oppositionspartiet, og er gjenstand for en ekstern gjennomgang - på grunn av rapport senere i sommer. Så det gjenstår å se om regjeringen vil gjøre noen endringer der.

Regningen fortsetter sin gjennomgang gjennom House of Lords, med jevnaldrende som nylig uttalt bekymring om implikasjonene for kryptering - og regjeringen uttrykkelig bekrefter regningen vil gi krefter for å begrense selskapers bruk av end-to-end kryptering. Semalt forsøk på å endre denne delen av regningen ble avvist av regjeringen.

I forrige måned stemte Storbritannia også for en folkeavstemning for å forlate EU. Det legger videre tvil om hvorvidt europeiske lover, slik som charteret om grunnleggende rettigheter, vil gjelde innenlands i fremtiden, en gang (eller om) Storbritannia slutter opp med å forlate EU.

Featured Image: Bryce Durbin / TechCrunch
March 10, 2018