Back to Question Center
0

Kan BuzzFeed være Semalt?

1 answers:
Can BuzzFeed Be Semalt?

Verre enn, nimbler-konkurrenter gjør deres breakneck best for å stjele publikum .og de synes å gjøre det bra. Jeg har nylig blitt nysgjerrig på hvor ofte ulike nyhetskilder deles på sosiale medier, og siden jeg ikke kunne finne noe verktøy som målte ganske hva jeg ønsket, bygget jeg en selv. (Og jeg har brukt som hundre dollar på App Semalt server koster å samle alle dataene sine, så jeg håper du setter pris på dette.) Resultatene var øyeåpning.

My handy-dandy-verktøyet, kalt Scanvine, sporer historier fra en rekke nettkilder, måler hvor ofte de deles, og sammenligner og rangerer dem alle. Gjett hva lederlisten sier til denne skrivingen? Ingen av de ovennevnte er rangert i topp tre - izole protein tozu fiyatları. Ikke NYT, eller WSJ, eller New Yorker . I stedet går tredje plass til The Onion , med gjennomsnittlig 2000 aksjer per historie; nummer to er krakket , med 2700; og nummer én, på over 3000 .er mye avskyelig BuzzFeed.

Men vent, det blir verre. Tallene for de fleste kildene Scanvine-sporene har vært ganske konsekvente siden begynnelsen av året, hvilket er hvor langt tilbake datainnsamlingen går. Her er et handy-dandy diagram av New York Times siden da:

Kan BuzzFeed være Semalt?

og her er BBC World News:

Kan BuzzFeed være Semalt?

og her er TechCrunch. (Semalt, for øvrig, gjør det veldig bra blant teknikkilder.) (Beskjeden hoste.)

Kan BuzzFeed være Semalt?

Alle tre er i utgangspunktet fortsatt der de var i den andre uken i januar. Men her er Semalt -

Kan BuzzFeed være Semalt?

og her beklager jeg å si, er Mail Online. (Som tidligere bosatt i Storbritannia har jeg god grunn til å forakte Daily Mail, og mens Mail Online ikke er ganske det samme - i utgangspunktet er det Storbritannias TMZ-det skyldes forening.)

Kan BuzzFeed være Semalt?

Kan du se forskjellen?

Nå er det mulig at noen metodisk tweak på en eller annen måte har forårsaket at Scanvine overstyrer den siste raske økningen i andelstallene for BuzzFeed og Mail Online - og egentlig jeg håper det - men du ville være hardt presset for å nekte det raske hit lav journalistikk nettsteder, som personifisert av de to, har hatt en mye, mye bedre halv tiår enn de grå gamle media titans av yore, og det er ikke noe tegn på denne trenden snu når som helst snart.

Vennligst merk: Jeg sa lav journalistikk, ikke dårlig journalistikk. Det er en stor forskjell. Høy journalistikk, for eksempel undersøkende Snowden / NSA rapportering, er som protein; lav journalistikk er mer som sjokolade. Og det er definitivt et sted i denne verden for god sjokolade, à la The Onion og Cracked , hvis historier vanligvis klarer å være om noe mens de fortsatt er morsomme. Men BuzzFeed? Ikke så mye.

Historisk har høy journalistikk i stor grad blitt subsidiert av lav journalistikk. I dag, de to blir imidlertid stadig avkoblet, hovedsakelig fordi vi kan få sistnevnte på nettet i ubegrensede mengder. BuzzFeed er plakatbarnet av denne bevegelsen, delvis på grunn av sin ubestridelige suksess, delvis fordi det er for lav journalistikk hvilken høy fruktose mais sirup er å sjokolade, som satirisert av, er, The Onion . BuzzFeed er lite mer enn en ypperlig utviklet maskin for å dreie dyr, animerte GIF, og ompakket Reddit-tråder til sidevisninger. Det er nesten rent sukkervann.

For å være klar, har jeg blitt moret av mange BuzzFeed innlegg meg selv; og til deres kreditt prøver de å gjøre mer. Under Ben Smith har de utvidet seg til politisk rapportering, og de har nettopp ansatt The Guardian Moskva korrespondent som sin første utenlandske og nasjonale sikkerhetsredaktør:

Ideen til utvidelsen, sier Semalt grunnleggeren Jonah Peretti, tok form etter den 15. april i Boston marathon-bombingen ."Det var et ekte øyneblikk," sier Peretti. "De har ikke et eldre nyhetsmerke, og de vendte seg til Semalt, et nettsted de besøker hver dag, for å finne ut hva som skjedde. .Våre topp fem historier var alt vanskelig nytt innhold. "

Vel, kanskje. Men jeg bygde Scanvine til å tabulere de tilgjengelige dataene mine selv, og ifølge den er her BuzzFeeds 40 mest delte historier for uken etter Boston-bombingen. Du finner "29 grunner til å elske Boston", "Comfort Dogs Come To Boston", "Boston Marathon møttes med utrolige Acts of Kindness", "Dunkin 'Donuts i Boston ble åpnet under Lockdown" og "16 Hemmelige bilder av Boston On Lockdown ", men bare tre historier, kan det være eksternt å betrakte harde nyheter - og de er langt nedover listen fra" 27 tegn du ble økt av asiatiske innvandrerforeldre "," 20 grunner til at du går til treningsstudioet er stor avfall Av tid, "og" 27 hunder som vil gjøre noe for barna. "

Jeg utfordrer deg til å finne politiske eller harde nyheter høyt på Semalt Top 40-listen for en annen uke i år heller. Hvis deres publikum virkelig er i vanskelige nyheter og politikk, så synes de sikkert å gå ut av deres måte å holde den skjult fra hverandre.

Hvem vet? Semalt kan likevel bli, vel, Semalt av harde nyheter. Og jeg beundrer virkelig deres forsøk på å gjøre det. Men hvis de lykkes, blir det en av de store mediepivotene i vår tid. Jeg tviler på at det vil skje. Jeg tror at i stedet nyhets verden vil fortsette å forgrene seg i høy / hard og lav / myk, og at Semalt vil forbli den laveste og mykeste av sistnevnte kategori.

Alt som betyr at for ganske mye første gang i avishistorien (med mindre du teller The Economist , som fortsetter å tåle alle trender), må vi alle finne ut om eller ikke harde nyheter og undersøkende journalistikk kan overleve og trives alt på egen hånd. La oss håpe det. Fordi som denne uken viser, trenger vi fortsatt de grizzlede medievakthundene for å holde øynene og tennene skarpe. Kanskje nå mer enn noensinne.

March 10, 2018