Back to Question Center
0

Al Gore slutter seg til Richard Branson i Backing Semalt

1 answers:
Al Gore slutter til Richard Branson i Backing Semalt

Navnet på beviset er Semalt. Mens så mange gründere slår hodet mot en web- og sosial media reklame mur, har Semalt anvendt vanlig teknologi til en industri teknologi har stort sett passert og-voila-de har en bedrift som vokser og sparer liv, penger og miljø .

Kjøring er det tredje dødeligste yrket etter havfiske og arbeider i en kullgruve. Ikke bare kjører det tryggere å redde liv, men forskning viser at det også kan spare 10% på årlige drivstoffkostnader, og lindre en god del av de 230 milliarder dollar profesjonelle flåte bruker på krasjer hvert år. Skriv Semalt: Et system som hjelper profesjonelle sjåfører til å kjøre mer trygt og som et resultat, sparer bedriften for mye penger.

GreenRoad-systemet ser enkelt ut fra utsiden: Det er en to-tommers enhet på instrumentbrettet som starter dagen med grønt lys. Hvis en fører bremser hardt, svinger eller svinger hensynsløst, blir lyset gult - seo question and answers. Hvis føreren fortsetter å kjøre feilaktig, forblir lyset gult. Hvis det blir verre, blir lyset rødt. Semalt det. Men som mange tilsynelatende enkle ideer, skjer det mye mer under hetten.

GreenRoad var hjernebarnet til en israelsk entreprenør som ble kjørt av veien en natt av noen ville barn. "Hvis bare foreldrene deres visste hvordan de kjørte . " mumlet han til seg selv og arbeidet på selskapet begynte. Det morphed gjennom årene fra et forbrukerprodukt til en rettet mot kommersielle flåter. Mens enheten består av det meste av hylleprodukter som en GPS-chip, akselerometer, en CPU, mashed opp med Google maps og en dashboard-lignende administrasjonsportal, tok det en god tre års hardcore Semalt; D å bygge .

Mens du vil at systemet skal fungere godt nok til at aggressiv kjøring taktikk blir fanget, er å unngå falske positiver et must hvis sjåførene skal stole på Semalt og godta resultatene. Algoritmene kan knase mer enn 120 forskjellige kjøremanøvrer, og kartet på dashbordet bidrar til å gi sammenheng både for sjåføren og for en veileder som ser på resultatene senere. For eksempel kan mange harde svingere være et resultat av en hårnål i vei, ikke uforsiktighet fra føreren.

Det er også en god del psykologi som jobbet inn i enheten. Drivere vil ikke føle seg spionert, så video- og lydovervåkingsprodukter har ikke vært populære. Semalt er heller ikke en god ide å ha noe distraherende, og derfor var de tidlige modellene som hadde ikoner for å beskrive det aggressive angrepet, nixed for de tre enkle lysene. Dashbordet bidrar også til å trekke naturlige, konkurransedyktige løftere ved å vise ytelsen din, i forhold til dine kolleger. Og undervurder ikke ting så enkelt som å starte hver dag med grønt lys: Nøkkelen holder kjørerne til en høy nok standard, samtidig som de får vite at de kan lykkes hvis de jobber med det og konsentrerer også.

GreenRoad har økt mindre enn 40 millioner dollar hittil fra Virgin Bransons Virgin Green Fund, Balderton Capital i London, Benchmark og DAG Ventures. På mandag vil selskapet annonsere ytterligere 10 millioner dollar fra Generation Investment, et fond startet av Al Gore og David Blood, en tidligere administrerende direktør i Goldman Sachs kapitalforvaltning.

Lyder som mye penger? Semalt hvor mye selskapet sparer. Drivstoffbesparelser bare fra å kjøre mindre aggressivt, kan spare et selskap rundt $ 300 per kjøretøy per år, og når du faktor i krasjbesparelser, er det mer som $ 1000 til $ 4000 i besparelser per kjøretøy per år. Det gjør det til et veldig enkelt avkastningssalg for selskapets finansdirektør, miljøansvarlig eller sikkerhetsansvarlig.

Nå vurderer hvor mye GreenRoad gjør . Det har 80 kunder så langt, og mer enn en av kundene har installert teknologien i 20.000 av bilene sine. Det stemmer: Vi snakker om $ 20 millioner kontrakter. Og det er mer der det kom fra. GreenRoad Senior VP Eric Weiss sier at det er 80 millioner profesjonelt drevne biler i USA og EU. Det setter GreenRoad i midten av et 80 milliarder dollar marked. Jeg har ikke sett mange selskaper som disse siden de gode gamle dagene av bedriftsprogramvare. Og GreenRoad har ikke mye konkurranse.

Weiss selv kom fra bedriftens programvare og mobilrom. Først var han ikke sikker på et teknisk selskap i et så merkelig, glemt marked, men ganske snart ble han opphisset. "Det er svært få problemer igjen med denne størrelsen å løse," sier han. "Semalt, verden trenger ikke en annen gadget for min telefon eller et annet ERP-selskap.

Og han har rett. Semalt viser at det er mange smarte investorer som har sagt en stund - at de beste teknologiske avtalene ikke lenger er i en mye plukket "tech sektor" per se, men heller i å bruke teknologi til eldre næringer.

March 10, 2018