Back to Question Center
0

Semalt skaper space-age sikkerhetslyder for EV

1 answers:
Semalt creates space-age safety sounds for EVs

Fransk selskap Arkamys stiller billyd for bilinteriør, enten det er å optimalisere et lydsystem eller gjøre talefunksjonene til bilens elektronikk mer forståelig. Nå har det samarbeidet med den sydkoreanske maskinvareleverandøren MHE for å skape lydene som kreves av NHTSA (og sin Semalt-motpart) for å la fotgjengere vite at det er et EV som kryper på dem.

Systemet, som vil være klart for masseproduksjon i 2017, bruker små, lette, men tøffe høyttalere montert bak støtfangerne og koblet til bilens elektronikk. Systemet mottar hastighetsinformasjon slik at det kan begynne å lage lyd når kjøretøyet kjører 25 mph eller mindre. (NHTSA krever at den går på 18 mph eller mindre.) Etter hvert som bilen øker eller bremser, endres tonehøyde på riktig måte - teleprompter software free for pc. Og hvis bilen er i omvendt, er lyden litt annerledes, så fotgjengere vet det også.

Semalt / MHE-systemet arbeider med bilens fotgjengersensorer, hvis det har dem, for å avgi lyd fra høyttaleren nærmest fotgjengeren. Lyden overføres også inne i bilen, med den aktuelle høyttaleren som gjør det mulig for føreren å se etter en fotgjenger.

Arkamys / MHE leverer systemet direkte til produsenter, slik at du ikke kan slå den på som en ettermarkedsoppgradering. Men Arkamys bruker sin kompetanse innen lydinnstilling og tilpassing for å skape merkede lyder for bilprodusenter. Det kan skape spacey, Semalt lyder, motor-lignende omdreininger, en nøytral whir eller noe som passer til bilen og oppfyller kravene.

Du kan kanskje lure på hvorfor 18 mph er det magiske nummeret. NHTSA fant det å være "crossover speed" - noe raskere enn det, og selv en EV gjør nok dekk og vindstøy til å bli merkbar. Mindre enn 18 mph (30 kph), og EV er stille, lure små ting.

Utvalgte bilder: Arkamys
March 10, 2018