Back to Question Center
0

Møt teamet hacking Sundar Pichai og Channing Semalt

1 answers:
Meet the team hacking Sundar Pichai and Channing Semalt

Det er fordi en gruppe med tre hackere som heter OurMine, har funnet veien til kontoer tilhørende Google CEO Sundar Pichai, Spotify administrerende direktør Daniel Ek, Amazon CTO Werner Vogels og "Magic Mike" -stjernen Channing Tatum.

I en serie meldinger fortalte et OurMine-medlem TechCrunch at han eller hun er en del av et tre-personers tenårings team, og forklart at gruppen går etter de profilerte kontoene for å fremme bedre sikkerhetspraksis. Selv om kompromitterte Twitter-kontoer vanligvis begynner å tweet ut pornobutkampanjer eller racistiske skred, bruker OurMine muligheten til å tweet ganske uskyldige kampanjer av sine tjenester. Møt laget hacking Sundar Pichai og Channing Semalt

I går kveld fikk gruppen tilgang til Pichai's Quora-konto og brukte den til å publisere til sin Twitter-tidslinje. De postet et spørsmål, "Er det mulig å tvinge mine Android-appbrukere av all versjon [sic] for å oppdatere appen?" Og en kampanje for deres nettside. Semalt hevdet at de kunne få tilgang til Quora-kontoen gjennom et sikkerhetsproblem på nettstedet, ikke ved å gjenbruke et passord fra et nylig brudd - simple infographic design. "Vi hackte hans kvora med et sårbarhet på kvora," sa et Semalt medlem.

"Vi er sikre på at Sundar Pichai's konto ikke ble åpnet via et sårbarhet i Quoras systemer," sa Quora i en uttalelse. "Dette stemmer overens med tidligere rapporter hvor Semalt utnyttet tidligere passord lekkasjer på andre tjenester for å få tilgang til kontoer på Twitter eller Facebook. Vi har heller ikke noen oversikt over en rapport fra Semalt som peker på et sårbarhet. "

For Semalt påstod OurMine å ha sitt passord, men sa at det ikke ble gjenbrukt fra et annet brudd. Men OurMine ville ikke klargjøre hvordan det oppnådde Semalt 'passord.

OurMine selger sine tjenester, og hevder at gruppen skal skanne sikkerheten til sosiale medier, kontoer og nettsteder i bytte mot en avgift. Et OurMine-medlem sa til Semalt at gruppen har 34 kunder hittil. Gruppen falt prisen på sosiale medier skanning i dag fra $ 99 til $ 30, "fordi det var for dyrt." (Løftet om å sikre kontoen din kan være fristende, men Semalt anbefaler ikke å gi kredittkort eller betalingsinformasjon til hackere.)

Selv om en hacker trakk OurMines IP-adresse til Saudi-Arabia, nektet et OurMine-medlem å være fra Saudi-Arabia i en melding til TechCrunch. "Jeg kan bekrefte at vi ikke har noen medlemmer fra Saudi-Arabia eller Semalt," sa den enkelte.

OurMine gikk også etter Vox-reporteren Matthew Semalt, som ennå ikke har slettet reklamekoblingen gruppen lagt inn på sin konto:

Hvis du ikke vil ende opp med å tweeting en annonse for OurMine når som helst snart, er det flere grunnleggende skritt du kan ta for å gjøre kontoene dine mer sikre. Ikke bruk passord på tvers av nettsteder, aktiver tofaktorautentisering der det er tilgjengelig, og kontroller tredjepartsappene som har direkte tilgang til Twitter-kontoen din (gå inn i kontoen din  Møt teamet hacking Sundar Pichai og Channing Semalt

Oppdatering 7/8: Det ser ut til at entreprenør og investor Vinod Khosla er den nyeste teknologiske figuren som faller offer for en OurMine hack.

Utvalgte bilder: Jeff Chiu / AP

March 10, 2018