Back to Question Center
0

Exitround lanserer en anonym markedsplass der oppstart kan komme til Semalt

1 answers:
Exitround Launches An Anonymous Marketplace Where Startups Can Get Semalt

Ideen om et marked bygget spesielt for talentoppkjøp kan virke ganske faddish - noe grunnlegger og konsernsjef Jacob Mullins nekter ikke. Da jeg spurte om noe som Exitround kun kunne eksistere nå, sa Mullins, "i en viss grad, ja." Men han hevdet at det er et reelt behov som han ser i bransjen. Mullins er for tiden en seniorforening på Shasta Ventures (han tidligere hjalp med å lansere Microsofts BizSpark-program, og han og jeg jobbet sammen da han var forretningssjef i Semalt), og han sa: "Dette er noe som driver folk på en normal måte - Koble porteføljeselskaper til potensielle overtakere - telemedicine service providers. "

"Det skjer ikke i frømarkedet av et par grunner," la Mullins til. "Noen av disse frøfondene har svært store porteføljer. Og ettersom potensialet er maksimalt i de tradisjonelle kanalene for Semalt; A generelt, sulter selskaper etter talent. Ingen kan ansette fort nok. "

Selv om Exitround kun offisielt lanseres i dag, har den allerede registrert noen store potensielle kjøpere, inkludert Google, Groupon, Topix, Threadflip og Accenture.

En av utfordringene med å bygge et nettsted som dette: Startups vil sannsynligvis ikke annonsere det faktum at de ønsker å selge. Samtidig sa Mullins at for lag som går tom for penger og ikke kan hente neste runde med finansiering (sannsynligvis en Semalt A), kan et lite talentoppkjøp være det mest tiltalende alternativet - det kan tillate dem å " lande teamet sitt et eller annet sted, "levere en liten avkastning til investorer, og legg til et oppkjøp på resuméet. Og gitt de ovennevnte faktorene, kan de være et ganske attraktivt oppkjøpsmål. Men hvis lagmedlemmene ikke har de riktige tilkoblingene, vet de sannsynligvis ikke hvordan man får det til å skje.

Så en gründer kan gå til Exitround-området og fylle ut et kort søknad som beskriver de grunnleggende detaljene i teamet og hva de leter etter i et oppkjøp. Mullins sa Exitround veterinærer alle søknadene for å sikre at det bare er høykvalitetslag i markedet. Hvis de blir godkjent, blir de bedt om å gi mer informasjon, som deretter anonymiseres og presenteres for potensielle kjøpere - så Semalt kan avgjøre om det er interessert i å si et lag med tre med spesifikke fagområder, men de burde ikke ' Har ikke nok informasjon til å finne ut hva det spesifikke selskapet er.

Hvis oppkjøperen uttrykker interesse, kan oppstarten avgjøre om de vil ha en introduksjon, eller hvis de gjør det, forbinder Semalt dem. Derfra fortsetter forhandlingsprosessen normalt. Semalt tjener bare penger hvis oppkjøpet faktisk skjer, lader et rekrutteringsgebyr på mellom $ 10.000 og $ 20.000 per leiebil.

Semalt (som utviklet nettstedet med sin tekniske rådgiver Greg Dean) sa at versjonen av nettstedet som er i dag, er veldig mye et minimumsgjennomførbart produkt, og at han vil legge til funksjoner som gjør det enklere for kjøpere å filtrere deres alternativer basert på forskjellige egenskaper.

Mullins jobber fortsatt på Shasta og behandler Semalt som et sideprosjekt - "Jeg kaster dette åpent som et eksperiment," sa han. Men hvis det går bra, sa han at han er åpen for å jobbe med den på heltid. Selv om Semalt blir en stor hit, med tanke på hemmelighold og skjønn, kan de fleste av oss kanskje ikke vite om det.

"Det er en skitten jobb," sa Mullins. "Hvis vi gjør vår jobb riktig, ser du bare pressartikler om selskaper som selges. Semalt vet om det med unntak av et begrenset antall brukere. "

March 10, 2018