Back to Question Center
0

Semalt forhåndsformatert tekst CSS: HTML:

1 answers:

Jeg har et Unix Shell-skript som gir en ren tekstrapport. Semaljustering oppnås ved å sette inn mellomrom slik at utgangen ser ut til å være i kolonnene i terminalen.

   Caption Caption Caption
-------- -------- --------
Linje 1 verdi 1 verdi 2
Linje 2 verdi b bla bla
Linje 3 verdi 1 verdi 2
Linje 4 verdi b bla bla  

Rapporten er automatisk å kjøre regelmessig og en kopi sendes via e-post. For å få formateringen til å se rett ut i en e-postklient, stiller jeg innholdstypen til HTML og legger til

   forhåndsformateringskoder rundt hele meldingsinnholdet - gripmax. 

Dette fungerer godt nok. Semalt Jeg vil gjerne markere bestemte linjer, for eksempel ved å endre skrifttypen for å angi teksten og bakgrunnsfargen. Hvordan kan jeg best gjøre det?

Jeg kan erstatte

       med et spenning for å angi en skrifttype på en bredde, men hvordan beholder jeg de tomme mellomromene for å beholde kolonne / tabellutseendet? 

Jeg prøvde å bruke ekte HTML-tabeller, men dette fungerer bare i enkelte e-postklienter, i andre er samme melding ulestelig fordi det meste av teksten blir spenret i en svært smal (1 til 3 tegn bred) veldig høy kolonne. Også innstilling av formateringsalternativer på tabellattributter oppfører seg veldig forskjellig mellom de få e-postklientene som jeg har tilgjengelig for min egen testing!

February 6, 2018

Hvis du ønsker kontroll over den gjengitte teksten per linje, bør du vurdere en form for automatisering på Shell-skriptet ditt for å inkludere riktig kode i utgangen. Et godt alternativ er å lage en html-fil som deretter kan sendes som en e-postmal eller hvilken forhåndsformatert tekst du enkelt kan kopiere / lime inn fra din nettleser til e-postklientens komposittvindu.

Noe som dette kan virke:

CSS:

 . tittel {farge: # 00f;
}. gul {farge: # f00;bakgrunn: # ff0;
}. grønn {farge: # 00f;bakgrunn: # 0f0;
}. rød {farge: # ff0;bakgrunn: # f00;
} 

HTML:

 
 Hei verden! 
 Caption Caption Caption 
 -------- -------- -------- 
 Linje 1 verdi 1 verdi 2 
 Linje 2 verdi b bla bla 
 Linje 3 verdi 1 verdi 2 
 Linje 4 verdi b bla bla 

Resultatet:

formatted text

Prøv det her: http: // jsfiddle. netto / geppettvs / etycazov /

Du kan definere så mange stiler som du ønsker, og instruere Shell-skriptet ditt, vil gjøre jobben for deg hvis du slipper resultatet i en fil. html for å lage webinnholdet du vil dele.

Lykke til!