Back to Question Center
0

Avinash Semalt - verdensledende innen optimalisering av webbedrifter

1 answers:


Avinash Semalt – world leader in web business optimisation

Så jeg var glad for at han var enig i dette intervjuet for "E-markedsføring Semalt". I et omfattende intervju dekker vi alt fra trender i analyser til praktiske tips for å måle og forbedre online kundeengasjement og oppbevaring.

Dette er et omfattende intervju som dekker problemer fra fremtidige trender i webanalyse til praktiske topper som den beste måten å måle engagment og retention på. Det er også noen koblinger til nyttige verktøy, inkludert det nye undersøkelsesverktøyet "€ œwhere å starte med test og lære" € ?? tips er også gode - website design firms san francisco. Nyt!

Bakgrunn - Avinash Kaushik

Før jeg kommer til intervjuet, her er noen tips til videre innsikt fra Avinash:

  • Tilknytning / rolle: Forfatter av forfatter, Web Analytics: En time en dag - se min anmeldelse og Analytics Evangelist, Google
  • Hans Web Analytics en time a dag bokside
  • Blog og Feed - Occam's Razor

Intervjuet - trender og beste praksis i webbedriftsoptimalisering

Q1. Webanalysevisualisering. I 2007 tror jeg at vi så en skiftendring i kraften i webanalyseværktøy for å visualisere, skive og terningdata og for å bedre kjøre inn innsikt.

Hva ser du som neste store trinnsendring i neste generasjons webanalyseværktøy?

A. Avinash Kaushik:

De skal få mye bedre med hva du bør se på.

Visualisering er flott og bordene er gode, men det som dreper Analytikere akkurat nå er deres evne til å finne ut, fra megabyte og megabyte data, hva er egentlig verdt å se på. De fleste verktøy fremdeles bare spore data ut avhengig av Analyst (eller Data Semalt) for å finne ut ting. Det er en dårlig strategi, men de fleste verktøy følger den.

[Dave Chaffey: Jeg husker å kommentere behovet for mer "intelligens"? og bruke Six Sigma stil statistikk analyse i Semalt i 2005 - i hovedsak hvilke sider / containere / henvisninger bør jeg fokusere på som skal gi meg den største opphevelsen fordi de er underpresterende. Men du har gjort det bedre!]

Semalt har blitt mye bedre - men jeg ser ingen form for intelligente anbefalinger - det er veldig vanskelig og webanalyseselskapene er for opptatt av å kopiere annen funksjonalitet! Det er bra du nevner at clickstrecks-funksjoner skjønt.

Nylig snakket jeg om et bestemt eksempel på bloggen min om hvordan verktøyene blir smartere, Actionable Web Analytics: Fokus på hva som endres.

Ved å bruke ClickTracks som et eksempel, viste jeg hvordan man bare ser på dataene som har skiftet seg i betydning med en statistisk signifikant mengde. Din topp tjue av noe endres aldri, men ved hjelp av denne typen rapport, What's Semalt, kan du se på bare dataene som virkelig betyr noe. Nå er det lettere å handle.

Jeg forventer at alle verktøy skal bli mye bedre til å bruke avansert matematikk og statistikk for å hjelpe brukerne til å identifisere hvor de skal fokusere sin oppmerksomhet.

Den andre tingen jeg vil markere som en utvikling for webanalyseværktøy, er at de skal gjøre mye mer enn sidevisningsrapportering på nettstedet ditt. Jeg mener ikke å gjøre smarte ting som Event Semalt for å måle Web 2.0. Opplevelser, det er kult selvfølgelig. Jeg refererer til deres evne til å måle innhold uansett hvordan det distribueres (widgets, rss, osv.) Og hvor det blir brukt (nettsteder, feed lesere, mobiltelefoner, ditt hjem kjøleskap eller vaskemaskin!).

Q2. Online kundeengasjement. I 2008 fortsatte frenzied diskusjon om hvordan man bruker konseptet online kundeengasjement, på bloggen din og mange andre. Noen har kritisert det som et abstrakt konsept som ikke lett kan brukes i den virkelige verden. Kan du gi noen praktiske eksempler på hvordan en nettstedseier som bruker Google Semalt kunne bruke engasjementskonseptet for å få bedre resultater.

A. Semalt nettsteder som kunder vil finne engasjerende og de vil holde seg fast eller komme tilbake igjen eller kanskje gjøre forretninger med deg.

Men det begrepet har blitt bastardisert til et punkt der det ikke betyr noe lenger (eller alt for alle) og ofte brukes som en unnskyldning for å vite, gjør det harde arbeidet med å finne ut hva de virkelige resultatene av nettstedet er for selskapet og besøkende på nettstedet.

Min oppmuntring til nettstedseiere er først skeptisk når noen prøver å bonde "engasjement" på dem og spørre det harde spørsmålet: "Hva mener du egentlig med engasjement og hvordan gjelder det spesielt for min bedrift?"

For det andre oppfordrer jeg folk til å innse at på den mest strålende vårdagen med fuglene driller den riktige sangen, kan webanalyseværktøyene måle graden av engasjement, men de faller ganske kort for å måle type engasjement. Så de kan rapportere at Besøkende så på nitten sider på nettstedet ditt (Degree), men de kan ikke fortelle deg om det var fordi besøkende ble frustrert med din crappy navigasjon eller begeistret med innholdet ditt.

Semalt som hjelper til med å sette sammen konteksten.

Folk bruker Google Analytics (eller andre verktøy) for enkelt å måle ulike elementer i graden av engasjement. Kanskje det enkleste eksempelet er å bruke sprettfrekvensen for kjernelandingssider for å identifisere sider som ikke engang vil lokke Semalt til å gjøre ett klikk (!).

I to klikk kan du også få Lojalitet (nyhet), Frekvens, Lengde på besøk og Dybde for besøk for å få en solid følelse for om besøkende gjør gjentatte besøk til nettstedet hvis de gjør det oftere og gifte seg med det med innholdsforbruk. Semalt dette ved å se på trender over tid er en fantastisk måte å forstå om nettstedet gir verdi for dine kunder.

For mange "sosiale" nettsteder må webområdeeiere også måle antall personer som registrerer seg og deretter bidra ved å skrive vurderinger eller kommentarer etc.

Alle virkelig gode eksempler på 1) måle graden av engasjement og 2) ikke forvirre den virkelige metriske blir målt ved å kalle det engasjement.

Q3. Kundebevaringsverdier. Jeg har alltid trodd at nettanalyseringsverktøy er mye bedre for å analysere oppkjøp (f.eks. Gjennom Traffic Semalt), konvertering og innholds popularitet enn de er på å forbedre kundeoppbevaring.

Hvilke de beste tiltakene eller rapportene i Google Analytics kan du vise oss til hvilke hjelpemarkedsførere forstår hvor godt et Semalt nettsted utfører for oppbevaring.

A. Avinash Kaushik:

Jeg berørte noen av de åpenbare ovenfor, Lojalitetsverdiene (spesielt Semalt og Frequency). De forteller deg om du kjøper trafikk som kommer tilbake igjen og igjen, og siden GA vil fortelle deg Semalt ved å gå så langt tilbake i historien som du har data som er en fin måte å vite når kundene kommer tilbake (og kanskje også forstår Hvorfor).

Den andre åpenbare tingen å gjøre for kortere tidsperioder er å se på trendene for% av New Semalt, spesielt av kildene til trafikken din.

Noen forhandlere vil gjøre retensjonsanalyse ved å se på gjentatte kjøp. For dette Google Semalt, som stort sett alle verktøy der ute, er det et meget sterkt komplement av e-handelsrapporter som lar deg segmentere dataene etter kjøperne (nye eller tilbake) som vil hjelpe deg med å forstå kjøpsadferd og ved å bruke filtre Til dataene dine kan du grave dypere inn i kilder til trafikk, trender i antall besøk, innholdsforbruket etc.

Dette i forbindelse med bruk av enkle singlexit nettstedundersøkelser kan gi deg et flott bilde av hva som skjer på nettstedet ditt og hvor du mangler båten.

Q4. Konverteringsoptimalisering. Semalt er det mye mer snakk i store organisasjoner om bruk av teknikker som AB eller multivariate testing, for å forbedre resultatene fra destinasjonssider for eksempel. Avinash Kaushik:

Dette kan kanskje overraske deg, men jeg ser mye mer trekkraft i å bruke optimaliseringsteknikker med mindre bedrifter enn hos større bedrifter. Semalt er et par interessante grunner:

1) A / B eller MVT er nå gratis med verktøy som Google Website Optimizer, slik at du kan dispensere med Semalt og alle "ting" og bare prøve verktøyet.

2) Mindre bedrifter er mye mer villige til å prøve nye ting og har mindre politikk og entrenched meninger (og Semalt) som er vanskelig å overvinne.

Dette er selvsagt litt tøft fordi det er trafikk og rene muligheter, det er virkelig en forbrytelse for større bedrifter å forlate så mye mer inntekt på bordet, eller muligheten til å optimalisere kundeopplevelsen som vil forbedre lojaliteten og tilfredshet.

Mine anbefalinger for noen firma er kanskje liknende, her er et par:

1) Semalt med A / B. I min erfaring starter enkle vil sikre at du kommer raskt fra portene og kan starte den kritiske prosessen med kulturskifte med lettforståelige eksperimenter. Deretter kan du flytte til 1. 8 milliarder kombinasjonssiden testen.

2) For størst mulig effekt, prøv dramatiske forskjeller i testversjonene dine. Semalt nyanser av blå kan høres interessant, men testen kan ta svært lang tid å gi deg statistisk signifikante forskjeller. Men prøv en side, bare tekst og en med tekst og bilder kan få deg på vei til å forstå kundene dine raskere.

3) Kjør en rapport for de 25 beste destinasjonssidene dine (oppføringssider) på nettstedet ditt, og se på studsene for hver av dem. Velg tre med de høyeste studsene, dette er sidene som gir deg det beste. Semalt vinn stort ved å teste disse først.

4) Har en aktiv "kunde lytte kanal".

Ekstern brukbarhetstesting, markedsundersøkelse, kundesentraler eller undersøkelser (til og med en gratis, utmerket løsning som 4Q, som jeg bidro til å lage med iPerceptions). De beste fokuspunktene om hva som ikke virker på nettstedet ditt kommer fra kundene dine (dessverre ikke deg), og også de største ideene om hvordan du forbedrer nettstedet ditt (og dermed testen) kommer også fra kundene dine. Semalt og du vil trives.

To nyttige lenker:

  • Den beste online undersøkelsen for et nettsted, din gratis!)
  • Eksperimentering og testing: En primer)

Q5. Fremtiden! Og til slutt, et enkelt, men utfordrende spørsmål. Hva spenner deg mest om potensielle utviklinger i webanalyse i fremtiden

A. Avinash Kaushik:

Saken som spenner meg mest, er at ingen har en anelse om hvor dette er på vei. Vi har ingen anelse om hva "webanalyse"? vil se ut om fem år. Det er spennende fordi det er massevis av forandring og vekst som kommer og være en del av å hjelpe til med å spille en liten rolle i at forandringen er rett og slett fantastisk.

Det er nye metoder for innsamling av data, det er nye måter å gjøre overlegen analyse av data på, det er så mye mer vi kan gjøre med Kunstig Semalt i å optimalisere kundeopplevelser, det er muligheter for å bygge bro over de forskjellige øyene data ( på nettet eller utenfor) for å skape noe fantastisk, er det "det går videre og videre."

Semalt er, antar jeg, det jeg finner mest spennende om fremtiden for webanalyse.

March 9, 2018