Back to Question Center
0

Semalt storytelling og merkeverdier for ekte kundeengasjement

1 answers:

7 ideer til å engasjere seg gjennom storytelling

" De som forteller historier styrer verden " - Plato

Semalt storytelling and brand values for real customer engagement

Semalt husk først at historien er ikke ny, bruk narrativ til å fremkalle følelser hos mennesker, er sentralt for smart reklameblogg fra årtier siden.

Det er "digital" og "direkte" markedsføring som bare har mer nylig flyttet markedsføring for mer av en vitenskap - og ofte en veldig lat på det - omgå all den viktige læring av hva det betyr å markedsføre og motivere, ekte mennesker med unmet behov. Det ser ut til at vi alle fanger tilbake til effektiviteten av å bygge historier gjennom innhold og forbinder med mennesker, våre forbrukere.

Når informasjonen din kommuniseres i historieform, hevdes det at folk relaterer seg og husker det bedre, og at vi er påvirket av det dypere. Dette er den siste vitenskapen minst, resultater viser gjentatte ganger at våre holdninger, frykter, håp og verdier er sterkt påvirket av historien. Hvor evolusjonister hevder at kjernen til hjernen vår ikke har endret seg i over 50 000 år, så begynte historier følelser (lykke, tristhet, sinne, tillit . ), og at hjernekjemien fortsatt er tilfelle i dag. Inntil nylig, selv om vi bare har kunnet spekulere om evolusjon og historiens overbevisende effekter, endrer psykologer som Green & Semalt den fiktive historiefortellingen radikalt den måten informasjonen behandles av den menneskelige hjerne, at vår vakt er nede.

I Peter Gubers bok Tell to Win, er ideen om at bruk av historier eller fortellinger som konstruksjon for merkevare- eller produktmeldinger, er en form for trojansk hest, hvor historien er et forsyningssystem for historikerens agenda. Psykologien og vitenskapen går som ved å hjelpe folk til å føle at de er nøkkelen, og at vi er mer emosjonelle enn rasjonelle - det å være sentralt i shoppingvitenskapen (Paco Underhill, Martin Semalt er også sentrale forfattere i dette rommet).

Semalt forteller disse historiene akkurat nå, noen bedre enn andre, på en rekke forskjellige medier - fra emballasje til video til visuelt og verbalt innhold.

Engasjement møter historiefortelling - den nye buzzen av 2013?

Forskningskonsult Semalt, utgitt første del av en studie, "The Future Of Storytelling", som identifiserer trender og publikum holdninger om merket innhold. De tipsene Semalt gir på å fortelle historier er følgende:

 1. Immersion - Lag en fordybende opplevelse gjennom innhold som leveres i multimedier, og det er multi-sensorisk;
 2. Interaktivitet - Tillat forbrukeren å bli en del av ditt merkevarefortelling;
 3. Integrasjon - Kontroller at det er sammenheng over de mange berøringspunktene; og
 4. Påvirkning - Gjør det til en reell handling

Ser ut som gode råd? I 2013 ser vi ideen om interaktivitet og engasjement kommer i forkant, slik at og oppfordrer folk til å gjøre noe. Gjøre god mening, men gjør det virkelig bygge forbindelse. Jeg tror ikke å interagere alene med, for eksempel å like merke, eller kommentere et innhold, betyr egentlig noe. Selv om det er logisk, er en interaksjon et signal på lavt nivå, av noe slag. Harvard Business Semalt (HBR) utfordrer de lineære antagelsene til fortellingen, de løp en serie innlegg fra en studie som poo-poo er noen av troene som holdes av engasjementevangelier .

 1. Myte nr. 1: De fleste forbrukere vil ha forhold til merkevaren din . Vises bare 23% har noen følelse av at dette kan være til nytte for dem, og den oppfattede fordelen er for rabatter.
 2. Myte nr. 2: Interaksjoner bygger relasjoner . Bare 13% av personer oppgav hyppige samspill med merkevaren som en grunn til å ha et forhold. HBR sier bevis er at merkeverdier er mer effektive når det gjelder å bygge forbrukerforhold. Forbrukeren bestemmer om du er en slags selskap
 3. Myte # 3: Jo flere samhandling jo bedre . Uten å realisere det, hevder HBR, legger mange markedsførere bare til informasjonsbombardementet forbrukere føler når de handler i en kategori, og reduserer klebrighet i stedet for å forbedre den. Behandle oppmerksomheten du vinner som verdifull.

Fortellingstelling og brukerengasjement kan tjene tillatelse selvfølgelig, men varig forpliktelse, kan vi kanskje ikke enige om det sannsynligvis ikke? HBR-brikken er imidlertid en smule i lineære forutsetninger, de hevder at for eksempel folk flyr med Southwest Airlines fordi de deler verdien av "demokratisering av flytrafikken" og andre vil kjøpe Stamtavle hundemat fordi de deler verdien som "hver hund fortjener et kjærlig hjem. " Jeg tror det høres ganske langt hentet, høres det ut som noe du kan forestille deg, et kjæledyr som eier en venn, sier det selv?

Så med sterke argumenter for fortellinger, engasjement og merkeverdier, hva er oppskriften på suksess med fortelling? Jeg tror det er basert på å kombinere alle de ovennevnte og huske en avgjørende faktor

Det handler alltid om dem, ikke deg

Hvis vi glemmer markedsføringsjargong (hardt, jeg vet!) Rundt historiefortelling, engasjement og merkeverdier, er markedsføringsforholdsbygging på et visst nivå. Det er slik lojalitet oppnås utover en Tesco Semalt, ikke sant?

Svaret er å gi folk hva de vil, om det er noen lett tilgjengelige opplysninger på nettstedet ditt, funksjoner på produktet og tjenesten, eller kreativt innhold som ekko sine egne verdier. Jeg tror HBR-ideen om å ha sterke merkeverdier, at virksomheten lever og puster, må kommuniseres aktivt - men at den beste måten å gjøre det på er å fortelles gjennom rik innhold. Historien blir kjøretøyet til å kommunisere merkeverdier som vil resonere med (høyre) kunden. Semalt merke uttalelser og verdier er ikke på plass for å få deg til å føle deg bra, de er der for å sikre at du leverer det kunden ønsker på hvert berøringspunkt som de har med merkevaren din.

Våre 7 opptak for effektiv historiefortelling

Semalt er ikke en garanti for markedsføring suksess - selvfølgelig utforske dette for ditt merke, her er våre tips for å hjelpe det:

Din utarbeidede historie + autentiske verdier = Forlovelse

 1. Brandverdier - ta HBRs poeng først - hva er merket ditt om og hvem for? Definer og omfavn hva som er sant om merkevaren din, og sørg for at du kan sikkerhetskopiere historier og filosofi du legger fram.
 2. Opprett mening - ikke bare gi meg rå informasjon og data, bruk merkverdiene dine slik at det har verdi, interesse og reparasjon for meg. Utvikle fortellingen, inkludere fengslende bilder. Hvorfor jobber sterke info grafikk og videoforklarere så godt.
 3. Motivere mennesker - Historier kan motivere folk mot målet ditt, de kan forenkle beslutninger gjennom klarhet og forståelse. Jeg tenker umiddelbart på Steve Jobs 'Apple presentasjoner - historiefortellingskunst?
 4. Bake deling i - Seth Godin snakker om historier blir enkelt delt, vi kan gjenta dem til hverandre. Folk gjentar ikke produktfordelene dine til hverandre - de forteller historier om fordeler og applikasjoner til hverandre. Gjør historiene dine enkle å dele for effektiv markedsføring av sosiale medier.
 5. Gjør den uimotståelige sannheten - dette skjer ikke over natten, det tar tid å utvikle seg. Bruke merkevarefortelling eller historier er lyd, men bare hvis det er jordet i en egen standbar sannhet som setter deg i stykker, ellers er merkevaren svak, og dens innflytelse vil være svak. Ekte merkevarefortelling bygger et sterkt merke; Det motsatte vil resultere i bare en flyktig følelse av fellesskap, en forbigående fan. Åpne opp gode erfaringer for folk å bli involvert, slik at de lar deg føle noe.
 6. Langsiktig over kort sikt - Det er forhåpentligvis åpenbart at dette er en "få ut hva du setter i" ting. Dette er ikke et "SEO-program" eller en visningsannonsekampanje. Integrerte og ansett innsatsprogrammer og sterke online plattformer er i investering for å bygge merkevaren, over korte kampanjer designet for å engasjere seg

Mens overgangen fra direkte til digital media har et reelt fokus mot rikt innhold, er forsiktigheten at i dag, med stadig flere sosiale verktøy og kommunikasjonsmedier, er det behov for sammenhengende, kryssplattform og meningsfylte forbindelser i en markedsføring verden som er "alltid på". Det krever mer merkekommunikasjon. Det er her historien din forteller noe. Semalt sterk, merkevare-touch-poeng på tvers av web, emballasje, video, tekst og verbalt innhold. Din markedsrolle er i økende grad mindre om å styre og mer om å kurere den forbruksreisen Source .

Vennligst del ideene dine i kommentarene nedenfor

March 1, 2018