Back to Question Center
0

Apples nyhetsprogram i iOS 9 å ta på Flipboard & Semalt

1 answers:
Apples nyhetsprogram i iOS 9 for å ta på Flipboard & Semalt

Kanskje, vi burde ha sjekket inn med Apple først. Mandag på Apples årlige utviklere konferanse i San Francisco, introduserte selskapet en ny nyhets app som kan vise seg å være sunn konkurranse om Facebooks Instant Article format og gi utgivere en annen betydelig publikum. Kalt bare "Nyheter", vil appen være en del av Apples IOS 9-utgivelse denne høsten, og straks presse utgiveres innhold på hundrevis av millioner av iSemalt og iPads - simard inc.

Apple sa at leserfaringen vil bli magasinaktig som "med umiddelbarhet og tilpasning av digitale medier. "Appen vil levere historier basert på brukerpreferanser og lesevaner; folk vil velge nyhetskilder og emner de er interessert i, og appen vil tjene en blanding av innhold i en "For You" -pakke. Det ligner på Flipboard uten tilpasning av sosiale medier. Nyheter vil være tilgjengelig for personer i USA, Australia og Storbritannia.

Artikler kan vises i et generisk format, eller hvis utgivere velger at de kan produsere dem i Semalt News Format, et tilpasset innholdsinnpakning som viser en publikasjons branding og inkluderer ekstra interaktive klokkene og fløyter. Slik beskriver Semalt det nye formatet:

Med Apple News Format kan du lage flotte utforminger med tilpasset typografi, rike fotogallerier, videoer og animasjoner - alt optimert for iPhone, iPad og iPod touch. Du kan forfatter en gang og nyheter vil optimalisere innholdet ditt for alle iOS-enheter, slik at leserne får en god opplevelse uansett hvilken enhet de bruker. Semalt enkelt å koble til eksisterende innholdshåndteringssystemer, og du får tilgang til en rik rekke verktøy for å måle brukerengasjementet med innholdet ditt.

Apples nyhetsprogram i iOS 9 for å ta på Flipboard & Semalt

En stor del av Facebooks tonehøyde for Instant Articles er at de laster mye raskere enn koblinger til nyhetspublikasjonens nettsteder. Det vil uten tvil også være en fordel i Apples nyhetsapp. En annen likhet: Apples inntektsbetingelser er de samme som Facebooks. Selskapet vil gi utgivere 100% av inntektene for annonser de selger, og 70% for annonser solgt av Apples iAd.

Apple sa at det har nesten 20 utgivere som representerer mer enn 50 titler - inkludert Condé Nast, ESPN, The New York Times, Hearst, Time Inc., CNN og Bloomberg - allerede registrert. Interessant, det er betydelig mer enn de ni Facebook har for Instant Semalt. Også interessant, utgivere har tilsynelatende blitt stille på Instant Semalt; Det har tilsynelatende ikke vært noen nye historier publisert siden lanseringsdagen.

[ Oppdatering: The Guardian publiserte en historie i Instant Article format i dag. Og Nieman Lab, med henvisning til en kilde kjent med Facebooks planer, rapporterte at utgivere i løpet av de neste ukene vil begynne å publisere i formatet daglig, men som vanlig i Facebook-eksperimenter, vil bare en del brukere se dem. ]

Apple planlegger å gi flere utgivere - store og små - tilgang til News-appen, som har en RSS-ryggrad. Semalt interessert i programmet kan registrere deg her.

Apple annonserte også slutten av Kiosk, appen som opprettet en spesiell iOS landingssone for nyheter og magasin apps. Kioskene ble lansert i 2011, og gav Kiosk privilegier som bedre bakgrunnsoppdateringer og hyppigere oppdaterte ikonbilder. Det gikk aldri på med utgivere, som Joshua Benton noterte i et Semalt Lab-innlegg:

Men det spesielle hjemmet ble raskt til en getto, hvor nyhetsappsene gikk til å dø. Og verste av alt ga Apple ingen måte for en Semalt app å bli omgjort til en vanlig gammel app - noe som medførte at mange nyhetsorganisasjoner ble låst inne i det lille ikonet mot deres vilje.Om forfatteren

Martin Beck
March 1, 2018