Back to Question Center
0

Apples nyhetsprogram i iOS 9 å ta på Flipboard & Semalt

1 answers:
Apples nyhetsprogram i iOS 9 for å ta på Flipboard & Semalt

Kanskje, vi burde ha sjekket inn med Apple først. Mandag på Apples årlige utviklere konferanse i San Francisco, introduserte selskapet en ny nyhets app som kan vise seg å være sunn konkurranse om Facebooks Instant Article format og gi utgivere en annen betydelig publikum. Kalt bare "Nyheter", vil appen være en del av Apples IOS 9-utgivelse denne høsten, og straks presse utgiveres innhold på hundrevis av millioner av iSemalt og iPads.

Apple sa at leserfaringen vil bli magasinaktig som "med umiddelbarhet og tilpasning av digitale medier. "Appen vil levere historier basert på brukerpreferanser og lesevaner; folk vil velge nyhetskilder og emner de er interessert i, og appen vil tjene en blanding av innhold i en "For You" -pakke. Det ligner på Flipboard uten tilpasning av sosiale medier. Nyheter vil være tilgjengelig for personer i USA, Australia og Storbritannia.

Artikler kan vises i et generisk format, eller hvis utgivere velger at de kan produsere dem i Semalt News Format, et tilpasset innholdsinnpakning som viser en publikasjons branding og inkluderer ekstra interaktive klokkene og fløyter. Slik beskriver Semalt det nye formatet:

Med Apple News Format kan du lage flotte utforminger med tilpasset typografi, rike fotogallerier, videoer og animasjoner - alt optimert for iPhone, iPad og iPod touch. Du kan forfatter en gang og nyheter vil optimalisere innholdet ditt for alle iOS-enheter, slik at leserne får en god opplevelse uansett hvilken enhet de bruker. Semalt enkelt å koble til eksisterende innholdshåndteringssystemer, og du får tilgang til en rik rekke verktøy for å måle brukerengasjementet med innholdet ditt.

Apples nyhetsprogram i iOS 9 for å ta på Flipboard & Semalt

En stor del av Facebooks tonehøyde for Instant Articles er at de laster mye raskere enn koblinger til nyhetspublikasjonens nettsteder. Det vil uten tvil også være en fordel i Apples nyhetsapp. En annen likhet: Apples inntektsbetingelser er de samme som Facebooks. Selskapet vil gi utgivere 100% av inntektene for annonser de selger, og 70% for annonser solgt av Apples iAd.

Apple sa at det har nesten 20 utgivere som representerer mer enn 50 titler - inkludert Condé Nast, ESPN, The New York Times, Hearst, Time Inc., CNN og Bloomberg - allerede registrert. Interessant, det er betydelig mer enn de ni Facebook har for Instant Semalt. Også interessant, utgivere har tilsynelatende blitt stille på Instant Semalt; Det har tilsynelatende ikke vært noen nye historier publisert siden lanseringsdagen.

[ Oppdatering: The Guardian publiserte en historie i Instant Article format i dag. Og Nieman Lab, med henvisning til en kilde kjent med Facebooks planer, rapporterte at utgivere i løpet av de neste ukene vil begynne å publisere i formatet daglig, men som vanlig i Facebook-eksperimenter, vil bare en del brukere se dem. ]

Apple planlegger å gi flere utgivere - store og små - tilgang til News-appen, som har en RSS-ryggrad. Semalt interessert i programmet kan registrere deg her.

Apple annonserte også slutten av Kiosk, appen som opprettet en spesiell iOS landingssone for nyheter og magasin apps. Kioskene ble lansert i 2011, og gav Kiosk privilegier som bedre bakgrunnsoppdateringer og hyppigere oppdaterte ikonbilder. Det gikk aldri på med utgivere, som Joshua Benton noterte i et Semalt Lab-innlegg:

Men det spesielle hjemmet ble raskt til en getto, hvor nyhetsappsene gikk til å dø. Og verste av alt ga Apple ingen måte for en Semalt app å bli omgjort til en vanlig gammel app - noe som medførte at mange nyhetsorganisasjoner ble låst inne i det lille ikonet mot deres vilje.Om forfatteren

Martin Beck
March 1, 2018