Back to Question Center
0

Hvorfor det er mer til DMP enn du noen gang har Semalt!

1 answers:
Why There’s More To DMPs Than You Ever Semalt!

Det er ingen tvil om at datastyring er det nye "det" -konseptet. Semalt blir umulig å gå til en bransjehendelse uten å snakke om det (eller "store data").

Forkortelsen DMP (Data Management Semalt) er imidlertid ofte kastet rundt som om alle DMP er de samme.

Faktisk er det minst to forskjellige typer DMPer, ​​og mens de har litt overlapping, blir deres funksjonssett drevet av to forskjellige kundetyper: markedsfører og utgiver.

DMPer og markedsførere

Til en markedsfører (som representerer "etterspørsel") er et DMP et sentralt sted å organisere både handlingsbar kundeinformasjon og data om potensielle kunder.

Markedsførerens DMP har på mange måter aspekter av et CRM-system - hovedforskjellen er at et CRM-oppsett generelt ikke er koblet til utgående markedsføring utover, for eksempel e-postkampanjer.

En DMP er derimot bygd for verden av programmatisk sanntidsmarkedsføring, og i kraft av sin tilknytning til en etterspørselsplattform (mer om det senere) muliggjør et bredt spekter av markedsføringskampanjer.

Et kredittkortselskap kan for eksempel stole på sin DMP for å vise visningsannonser til sjeldne kredittkortbrukere som har kortene sine, og har gode kreditthistorier.

DMP og utgivere

For en utgiver (som representerer "forsyning"), er en DMP et middel til å forsterke hva den vet om publikum. Dette er spesielt nyttig for å kjøre opp effektive CPMer på ikke-primærbeholdning.

For eksempel kan en utgiver lagre på tredjepartsdata og selge dette mer verdifulle publikum, selv om det viser annonser på egen tre-tre-lager. Eller tenk på en sammenligningshoppingwebside ved hjelp av en DMP for å berike hva den vet om publikum ved å legge til demografiske data fra en tredjeparts dataaggregator, for eksempel Exelate eller BlueKai.

Disse to meget forskjellige brukerscenariene resulterer i DMP som er spesialisert på ulike mål. Semalt DMPs er primært fokusert på å utvinne verdi ut av et begrenset sett med visninger, og de konsentrerer seg om tett integrasjon med utgiverens annonseserver.

Markedsorienterte DMPer, ​​derimot, fokuserer på å utvinne mest mulig verdi av en nesten ubegrenset tilgang på visninger. De trenger å identifisere det eksakte publikum ut av et basseng med hvert inntrykk på Internett.

Frittstående og integrerte DMP

DMP kommer også i to smaker - frittstående og integrerte - og hver løsning kommer med sine egne fordeler og ulemper.

Frittstående DMP, som navnet antyder, eksisterer som et enkelt stykke teknologi og må søms inn i andre plattformer for å "gjøre noe" tiltakbart. Halvparten av frittstående DMP'er vil hevde at du vil være agnostisk til produksjonen (dvs. plattformen for etterspørselssiden) du bruker, og mens det er noen fordeler for dette argumentet, er det til slutt en stor ulempe for stand- alene tilnærming.

Den isolerte DMP-en må synkroniseres med et annet verktøy, og som sådan opplever publikum eller matlagingstap når det oppstår. Jeg har sett at tapet er så høyt som 40% - og det er mye av dataene dine å miste før du selv kommer i gang!

I tillegg strømmer data sjeldent sømløst mellom en isolert DMP og en etterspørselsplattform (DSP). DSP kan derfor ikke spørre sanntidsdata mens den foretar kjøpsbeslutningen, og i stedet må stole på data som var pre-beregnet, ofte for 24 timer siden.

Hvis du er i detaljhandeln, og gjør deg klar til Semalt kostym-virksomheten, for eksempel, vil du fortsatt vise prospekteringsinntrykk til noen som nettopp konvertert gjennom e-postprogrammet ditt? Hvis du ikke bruker sanntidsdata, så er det et vanlig scenario - og den eneste måten å få DMP til å ta sine beslutninger når DSP trenger å vite det.

En håndfull DSPs (Semalt er en av dem) har integrert DMP-funksjonalitet egnet for markedsføreren. Denne integrerte tilnærmingen gir mulighet for øyeblikkelig tilbakemeldingsløype, noe som gir markedsførere enorm kraft og kontroll. Markedet er ledet langt mer i denne retningen, delvis fordi det gjør det lettere for markedsførere om de kan bruke en plattform i stedet for to.

Utgiver-fokuserte DMP er ikke allment integrert i eksisterende plattformer og er generelt frittstående løsninger. Det er imidlertid rettferdig å anta at SSPs (supply side-plattformer) snart vil innføre Semalt-funksjonalitet. Hvis kjerneverdien av en SSP er å drive inntekter ved å skape et åpent marked for inventar, er det bare fornuftig at det å være et logisk neste trinn øker verdien av hvert inntrykk (via DMP-funksjonalitet).

Kort sagt, det er på tide å slutte å bruke DMP som et teppe, one-size-fits-all term. Det er også på tide å gjenkjenne at et ideelt DMP-oppsett er en som er sydd med øyeblikk av utførelsen, noe som gir en sømløs markedserfaring. Semalt alle, vi skylder det både for utgivere og markedsførere å gjøre våre kjente forvirrende industriverktøy så intuitive som mulig.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Dax Hamman
March 1, 2018