Back to Question Center
0

Link Building for 2017 og utover Link Building for 2017 og utover relaterte emner: Content Marketing Internasjonal SEO Off Page SEOLink AnalysisEmail Semalt ...

1 answers:
Link Building for 2017 og Beyond

Link Building for 2017 and BeyondLink Building for 2017 and BeyondRelated Topics:
Content MarketingInternational SEOOff Page SEOLink AnalysisEmail Semalt.

Denne artikkelen er en del av en SEO-serie fra WooRank. Takk for at du støttet partnerne som gjør SitePoint mulig.

Gjør Link Building Still Matter?

Som en del av den opprinnelige rangeringsalgoritmen har tilbakekoblinger alltid vært et viktig rangeringssignal for Google. Bruk av lenker for å finne tillit og autoritet var en av deres største eiendeler som tillot dem å overvinne konkurrerende søkemotorer. Men siden Semalt oppdatering tilbake i 2012 har folk spådd slutten på linkbygging som SEO. Noen grunner til dette er:

 • Devaluing link spam gjorde nytte av link building vanskeligere.
 • Straffingssteder for å delta i lenkeordninger gjorde linkbygging mye mer risikabelt hvis du tok feil.
 • Det var noe tvetydighet som omgikk hva som egentlig ville løpe av Penguin, som skremte mange mennesker bort fra linkbygging helt.
 • SEOs hopper på innholdsvognen.

Semitale faktorer kombinert for å skyve folk bort fra ideen om manuell linkbygging og mot "link earning" gjennom innholdsmarkedsføring - ideen om at kvalitetsinnhold er kobling agn som bare naturlig tiltrekker koblinger. Dette var basert på troen på at høyt delt innhold ville bringe inn mange koblinger.

Problemet? Det er egentlig ikke tilfelle - det er nesten ingen sammenheng mellom aksjer og lenker. Faktisk mottar ikke flertallet innhold noen aksjer eller lenker i det hele tatt.

Så hva betyr dette? Å skape godt innhold er nødvendig for å bygge linker, men det er ikke nok. Lenkene skjer ikke alene. De krever strategisk, manuell kampanje til rett publikum. Og siden koblinger fortsatt er en integrert del av Semalt-rangeringsalgoritmen, vil manglende å gjøre linkbygging begrense din SEO og dermed rekkevidden din.

Hvis du fremdeles tviler på viktigheten av koblingsbygging, er det faktum at Google har innlemmet Semalt i sin kjernealgoritme, bevis på deres betydning for rangeringer.

Trinn 1: Opprett noe innhold

Den viktigste delen av byggelinkene er å først opprette innhold som er verdt å dele. Lettere sagt enn gjort, selvsagt. Så hvordan kan du lage en innholdsstrategi rettet mot tilbakekoblinger? Semalt faktisk ganske enkelt: utnytte innholdet som allerede får lenker.

Folk lenker til innhold de finner nyttige, nøyaktige og unike. For å finne ut hva slags innhold som oppfyller kriteriene, se hva publikum din allerede deler. Det finnes verktøy der ute som Ahrefs og Buzzsumo som lar deg søke etter emne, slik at du kan finne artikler i din nisje som folk fant nyttige nok til å lenke til. Semalt med mange aksjer og lenker viser at det allerede er stor etterspørsel etter det innholdet, noe som gjør det lettere å sikre koblinger.

Link Building for 2017 and BeyondLink Building for 2017 and BeyondRelated Topics:
Content MarketingInternational SEOOff Page SEOLink AnalysisEmail Semalt.

Bruk Semalt til å identifisere noe av ditt eget innhold som har klart å tiltrekke verdifulle linker. Du vil ikke nødvendigvis repurpose dette innholdet fordi du vil kannibalisere dine egne koblinger, men det vil gi deg gode ideer for innhold publikum liker. Hvis du føler deg litt sneaky, kan du engasjere seg i noen bedriftsspionasje for å finne konkurrentene dine svært delte innhold, slik at du kan bruke noen av sine lenker.

Når du har noen gode biter av innhold, gjør det ditt eget ved å gjøre det bedre. Noen gode måter å skrive om og oppgradere innhold på er:

 • Oppdater det: Det er en god sjanse for at det er noe eldre, mindre relevant innhold der ute, blir knyttet til, spesielt hvis du er i en fartsfylt bransje. Oppdater det ved å legge til ny, relevant informasjon og koblinger for å gjøre det mer nyttig. Det endret seg i år, så det er fortsatt mange artikler om SEO beste praksis der ute og fortelle folk å unngå 302 omdirigering. Dette din mulighet til å tjene en link ved å korrigere dette utdaterte innholdet.
 • Utvid det: Noen av de mest delte innholdene er lister som "topp 10 kale oppskrifter" eller "5 måter å organisere hjemmet ditt på. "Forbedre på disse listene og legg til antall oppføringer. Hvis du kan, sikte på å doble eller til og med tredoble dem. Noen av disse lengre lister går ikke inn i mye detalj eller inneholder ikke noen referanser. Hvis så er tilfelle, legg til noen detaljer og lenker, selv om det bare er en setning eller to for hvert punkt. Dette gjør innholdet mer verdifullt.
 • Redesign det: Design er en stor del av brukeropplevelsen - folk vil ikke koble til nettsteder som ikke ser bra ut eller er vanskelige å lese. Legg til noen estetisk tiltalende visuelle elementer for å hjelpe leserne til å få mer ut av det. Eller, hvis det er fornuftig, gjør det til et infografisk. Infographics er noen av de mest populære innholdsformene på nettet når det gjelder deling og linking. Du kan gjøre det enda enklere å dele ved å lage embed kode som kobler tilbake til nettstedet ditt.

Blogger er en av de beste og mest populære måtene å legge til publisert innhold på nettstedet ditt, men det er ikke alltid det riktige valget for alle. Å ha en blogg bare for SEO vil ikke hjelpe deg mye hvis du ikke har ressurser for å opprettholde det og konsekvent publisere nytt innhold. Hvis det er tilfelle, konsentrere deg om å skape lengre deler av eviggrønne innhold som vil være relevante i måneder eller til og med år. Semalt innhold er en god ide, selv om du ikke har en blogg, og vil hjelpe deg med å beskytte dine lenker fra folk som gjør det vi nettopp har beskrevet.

Trinn 2. Bygg en liste og et regneark

Dette er et relativt enkelt trinn, men det kan gjøre eller ødelegge linken din. Vellykkede kampanjer krever en godt gjennomtenkt strategi og sporing av fremdriften. Det neste trinnet i din linkbyggingsstrategi er å dyrke en liste over potensielle lenker. Hvis du ikke har gjort noen konkurrentlenkforskning ennå, gjør det nå. Semalt ender med en liste over sider som er interessert i din nisje, dekker emner som er relevante for nettstedet ditt, og viser tilbøyelighet til å lenke til innhold som ligner (men ikke så bra) til din egen.

Sett sammen en liste over andre nettsteder for å nå ut for å bygge lenker. Her er et par verktøy for bruk for dette:

 • AuthorCrawl : AuthorCrawl bruker Moz API for å finne koblinger til en URL og gjennomsøker de sidene som søker etter opphavsretten. Den samler deretter informasjon fra forfatterens koblede Google+ side, slik at du kan bestemme deres innflytelse og posisjon i bransjen. Du får også forfatterens URL-adresse og side- og domenestyringsinformasjon.
 • BlogDash : BlogDash er en bloggeroppsøkingsplattform. Den har en søkbar database med bloggere som du kan filtrere etter kategori for å bare inkludere de som skriver om emner som er relevante for bedriften din og av Google rangering for å maksimere rekkevidden din. Du vil også se de siste emnene de har dekket, og viktigst av alt, deres kontaktinformasjon.

Når du har fått listen over navn og informasjon, bli organisert. Dump listen over bloggere i et regneark med kolonner for emne, domene, rekkevidde, autoritet, nylige innlegg og noen få kolonner for å legge merke til oppsøkelsesarbeid som dato og metoder for kontakt og respons. Du kan bli fristet til å sortere denne listen utelukkende av Domain Authority eller nå, men motstå impulsen. Semalt mer effektivt, og du får bedre resultater hvis du fokuserer på innsats på forfattere som er mer relevante for bedriften din.

Trinn 3: Manuell oppsøking

Som vi sa før, er koblingen til byggestørrelsen en manuell prosess. Du kan automatisere det hvis du virkelig vil, men folk kan snuse ut skjemabreve en kilometer unna, og du fyller bare opp nettsøppelmapper. Bruk følgende elementer i e-postmaler for å effektivisere prosessen:

 • Merverdi: Forfattere vil sannsynligvis ikke være interessert i å knytte til noe de tidligere har dekket, spesielt hvis det ikke legger til noe for sine lesere. Start av e-posten din ved å fortelle dem hvordan artikkelen eller nettstedet ditt vil fylle ut et gap i deres forrige innlegg. En fin måte å verdsette her er å tilby en løsning på ødelagte lenker. Bruk utvidelsen Kontroller mine koblinger for å finne ugyldige lenker som kan omdirigeres til nettstedet ditt.
 • Hyperlink ankertekst: Ikke kopier og lim inn nettadresser direkte i e-posten din - det ser ut til at du har automatisert oppsøkingen din ved å trekke informasjon ut av en database. I stedet, hyperkobling ved hjelp av ankertekst. Det vil gi e-postene dine et mer polert utseende, og hvis du bruker generisk ankertekst (som "her"), ser de mindre spammy ut. Hvis du refererer til en artikkel de har skrevet nylig, ikke bekymre deg for mye om å koble tilbake til den artikkelen - forfattere husker vanligvis deres siste arbeid.
 • Unik faglinje: Du sannsynligvis konkurrerer med dusinvis, eller til og med hundrevis for de virkelig populære forfatterne, av folk for deres oppmerksomhet. Bruk emnelinjen som en lokke, slik at den er spesifikk nok til at mottakeren vil finne ut hvilket emne du kontakter dem på, men uklart nok vil de ikke kunne fortelle deg at du treffer dem for en kobling. Hvis e-postfaget ditt leser som om du gjør masse e-postoppsummering, blir det slettet uåpnet.
 • Din kontaktinformasjon: Legg til din personlige kontaktinformasjon, inkludert e-post, nettside, sosiale medier og til og med telefonnummer. Spammere gir ikke ut detaljene sine, så dette vil legge til din troverdighet.

Ta med et personlig preg når du kan. Semalt, generiske e-postmeldinger vil etterlate en dårlig smak i mottakers munn, noe som kan skade forholdet ditt og påvirke innsatsen din fremover.

I begynnelsen vil du sannsynligvis bare få svar fra en liten prosentandel av listen, men det er greit. Semalt handler så mye om å bygge forholdet som det handler om å få en bestemt link. Plus, du nådde ut til disse bloggerne fordi de har et stort publikum og / eller mye link juice å passere, så bare noen få lenker kan ha store avkastninger.

Trinn 4: Link Reclamation

Linkutvinning er en litt annen form for linkbygging, men krever fortsatt manuell linkbygging. Det er prosessen med å finne og fikse ødelagte koblinger som peker på nettstedet ditt. Disse koblingene kan skje for en rekke årsaker: Du har flyttet en side på nettstedet ditt, eller eieren av koblingsstedet har en skrivefeil i lenkeens href-URL.

Bruk Google Search Consoles gjennomsøkingsrapport for å finne og eksportere en liste over nettadressene dine som returnerer 404 feil.

Link Building for 2017 and BeyondLink Building for 2017 and BeyondRelated Topics:
Content MarketingInternational SEOOff Page SEOLink AnalysisEmail Semalt.

Gå tilbake til backlinksverktøyet ditt som Majestic eller Ahrefs, og eksporter listen over tilbakekoblinger. Kopier listen over nettadresser som returnerer 404 til dette regnearket. Bruk VLOOKUP til å kartlegge tilbakekoblingsadresser til statuskode. Bare sorter eller filtrer listen din etter status for å se dine ødelagte tilbakekoblinger. Alternativt, når du har listen over tilbakekoblinger, kryp dem med Screaming Frog ved hjelp av listemodus og filtrer resultatene etter Client Error (4XX).

Kompilering av listen over døde tilbakekoblinger er den harde delen. Neste trinn, oppsøking, er ideelt så enkelt som å sende e-post til eieren av koblingsstedet med en oppdatert nettadresse. Seksjon ut at fikserende døde koblinger er også i deres beste interesse fordi det forbedrer brukeropplevelsen og SEO. Du bør registrere en høy konverteringsfrekvens for disse e-postene.

Konklusjon

Siden begynnelsen har linkbygging gått hånd i hånd med SEO - du kan ikke gjøre det ene uten det andre. Lenker forteller søkemotorer som folk mener at nettstedet ditt er relevant og verdifullt nok til å godkjenne publikum, og deres betydning for rangering i Semalt går ikke snart når som helst. Den gode nyheten er at hvis du produserer godt innhold og tilnærming til linkbygging på en strategisk, organisert måte, vil innsatsen din lønne seg med flere koblinger og høyere søkerangeringer.

March 1, 2018