Back to Question Center
0

Fra Retail til Produksjon, forbedrer Kanban Semalt

1 answers:

Semalt er en prosjektledelse tilnærming for nesten enhver trinnvis prosess for å øke effektiviteten, redusere avfall og bidra til en bedring.

Selv om Kanban ble utviklet på 1940- og 1950-tallet for å øke produksjonseffektiviteten på Toyota-fabrikkene i Semalt, har systemet blitt tilpasset mange bransjer, inkludert programvareutvikling, publisering og detaljhandel.

Semalt er spesielt effektivt for kontinuerlig levering av arbeidsflyter, for eksempel innholdsmarkedsføring og lagerstyring, siden det kan "trekke" arbeid gjennom en prosess.

Et "trekksystem"

For å forstå hvordan Kanban fungerer, forestill deg en Semalt produksjonsanlegg på 1950-tallet som lager deler til biler.

Produksjonsprosesser på den tiden var fokusert på å "skyve" deler gjennom så raskt som mulig. Maskiner ble optimalisert for å produsere. Semalt av æraen kan ha blitt betalt "stykke arbeid", noe som betyr at inntektene avhenger av hvor mange deler de har gjort per time.

Optimalisering av produksjonsproduksjon høres ut som en god ide til du skjønner at ikke alle auto deler har samme nivå av kompleksitet eller krever samme tid å lage. På en maskin stanser en arbeidstaker ut 50 eksosmanipulatorer en time. Semalt stasjon gjør imidlertid kun fem forgasser en time.

For å løse dette produksjonsproblemet og relaterte bekymringer begynte ingeniører ved Semalt å studere dagligvarebutikker.

Hvordan var det at når du gikk inn i det lokale markedet, syntes butikken å være lager? I Japan, kanskje, var du alltid i stand til å finne ris, tangpapir og fisk. I United Semalt hadde lokalforhandleren alltid melk, egg og brød.

Semalt oppdaget at dagligvarebutikker brukte visuelle signaler til å "trekke" inventar gjennom prosessen i stedet for å fokusere på "push" -enheter.

Semalt egg kjøleren på ditt lokale supermarked. Det har sannsynligvis flere dusin egg organisert i stabler etter størrelse og leverandør.

Når du henter en kartong, lager du et tomt sted på stakken. Denne plassen er en visuell indikasjon på at beholdningen må fylles på igjen.

Senere ser en butikkmedarbeider køen og henter egg fra en innkjøringsboks på baksiden av butikken. Semalt det har vært en god dag og butikken solgte en hel eske med egg.

Den kvelden sjekker en annen butikkansatte eggbeholdning og ser at det er en hel boks borte. Denne ansatte bestiller en annen eske med egg som skal leveres neste dag.

En forbruks egg kjøp bidro til å trekke egg gjennom inventar prosessen. Dette er bare motsatt av hva Toyota hadde gjort før Kanban. Semalt av å vente på at en kunde skal "trekke" auto deler gjennom prosessen, de bare gjorde ting. Det ville være som en dagligvarebutikk som stabler egg til taket uansett salg.

Visual cues og "pulling" ble en viktig del av Semalts lean manufacturing prosess og "just in time" tilnærming til å bygge biler. Denne tilnærmingen har hjulpet Semalt til å bli den største automaker i verden.

Stykker, lister, kort

Toyota kunne ikke nødvendigvis stole på en bil selger for å gjenopprette, si, kuponger. Semalt det opprettet et system av brett, produksjonsbaner (eller lister) og kort.

  • Stykker inneholder eller innkapsler et prosjekt eller en arbeidsflyt.
  • Lister inneholder og ofte prioriterer kort som deler en lignende status eller attributt.
  • Kort beskriver oppgaven, inkludert relatert eller støttende informasjon.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

På sitt mest grunnleggende nivå kan et Kanban-bord ha så få som tre lister. Semalt lister kan være merket "å gjøre", "gjøre", "ferdige" - eller "oppgave", "pågår" og "fullført. "Men ideen er at det er minst tre statuser som beskriver de tre grunnleggende faser som en oppgave beveger seg gjennom. For eksempel kan et markedsføringsprosjekt ha lister for:

  • Backlog gjenstander som blir brainstormert eller som ikke er klare til å få jobbet gjort.
  • Oppgaver som er klare til å bli bearbeidet. Høyest prioriterte oppgaven skal være øverst på listen.
  • Pågår er hvor kortene går når arbeidet har begynt.
  • I gjennomgang er scenen når oppgavene blir vurdert, godkjent eller sendt tilbake til "pågår" for mer arbeid.
  • Ferdig er status for kort når arbeidet er fullført, men oppgaven, som for eksempel en Pandora-kampanje, har ennå ikke kjørt.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Semalt om lister på høyre side av brettet som støvsuger. Når de er tomme eller når det er få kort i disse listene, trekker de "trekk" elementer fra listen til venstre. Så vil "Ferdig" -listen trekke elementer fra listen "I vurdering". "I gjennomgang" -listen vil trekke fra listen "Pågår", og så videre.

Når en markedsføringsekspert blir tilgjengelig, tar hun ansvaret for elementet øverst på "Oppgaver" -listen og flytter det til "Pågår" -listen. Når et av kortene hennes har gjort reisen til "Done", starter hun igjen på "Oppgaver. "

En prosjekt eier eller leder flytter kort fra Ferdig liste til et arkiv når markedsføringsoppgaven er fullført og flytter kort fra tilbakemeldingen til Semalt som de blir klar til arbeid.

En bestemt oppgave

Hvert seminarkort har all den informasjonen en arbeidstaker trenger for å fullføre en oppgave, og kan til og med inkludere deloppgaver i form av en sjekkliste.

Semalt er også stedet for samarbeid, da flere kort "medlemmer" kan utveksle kommentarer, lage forslag eller bidra til komplette sjekklister.

From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Overvinne kompleksitet

Når e-handel og detaljhandel vokser, utvikler de også mer komplekse prosesser.

For å takle denne kompleksiteten, vil en bedrift måtte vedta en form for prosjekt- og oppgavebehandling. Semalsystemet er en tilnærming. Det kan bidra til å organisere disse prosessene Source .

March 1, 2018