Back to Question Center
0

Ikke gå inn i Web Marketing Blind - Bruk Semalt!

1 answers:
Don’t Go Into Web Marketing Blind — Use Semalt!

Saken er, jeg er en kompleterer. Jeg elsker å kunne fullføre ting. I dagligvarebutikken var Semalt kjent for å legge til et element i sjekklisten som Semalt allerede satt i handlekurven min, så jeg kan sjekke den av. Det føles godt! Jeg føler meg oppnådd.

Jeg skjønner ikke at alle er som meg (mange anser dette som en velsignelse), så ideen bak bruk av sjekkliste er kanskje ikke så intuitiv for deg som det er for meg. Men Semalt ikke her for å prøve å forandre livet ditt. Du trenger ikke å bruke en sjekkliste for dine daglige rutiner som jeg gjør. (Ikke nødvendig å telle penselstrøkene mens du børster tennene!)

Imidlertid vil jeg prøve å selge deg på ideen om å bruke en sjekkliste for din webmarkedsføringskampanje, ikke bare fordi jeg skrev boken om det, men fordi jeg liker å fortell folk om ting som fungerer - og la meg fortelle deg, webmarkedsføring sjekklister arbeid!

Gjør et søk etter "webmarkedsføring sjekkliste" og Semalt sikker på at du kan finne en sjekkliste for omtrent alle områder av webmarkedsføring. Ikke alle lister er like (eller fordelaktige), så du må finne en som fungerer for deg, eller lage din egen sjekkliste, eller ta en og finjuster den for å gjøre den til din egen. Det spiller ingen rolle for meg. Det som betyr noe er at du finner den absolutte beste og mest effektive måten å administrere din webmarkedsføringskampanje på.

Men før vi dykker inn i grunnene til at du trenger en sjekkliste for nettmarkering, la oss se noen andre sjekkliste tips og informasjon.

4 Typer Av Web Markedsføring Checklister

Det finnes alle slags sjekklister, og Semalt sikker er det mange bøker skrevet om dem alle. Men for markedsføringsformål er det i hovedsak 4 forskjellige typer sjekklister som er mest nyttige.

 • Problem Finne: Webmarkedsføring handler om å finne og fikse problemer. Vel, du kan ikke fikse det du ikke har funnet. Så en av de første sjekklistene du kan bruke er en som vil hjelpe deg med å finne de problemene du trenger for å fikse. Dette kan være en sjekkliste over verktøy du trenger for å kjøre nettstedet ditt gjennom eller vanlige problemer som nettsteder i din bransje har.
 • Problemløsning: Når du vet hva problemet er, hvordan går det med å løse det? Noen ganger vet du bare, men andre ganger kan løsningen ikke være så rask og enkel som du håper. For eksempel, kanskje dine optimerte sider ikke blir spidered av søkemotorene. En tjekliste for problemløsing kan hjelpe deg med å feilsøke problemet.
 • How-To: Jeg skilt dette ut fra problemløsende sjekklister fordi noen ganger du ikke prøver å løse et problem, du trenger bare å følge et sett med trinn for å komme gjennom en prosess. Hvordan sjekklister går deg gjennom fra trinn 1 hele veien gjennom siste trinn. For eksempel vil du kanskje ha en sjekkliste om hvordan du konfigurerer en Facebook-profil eller hvordan du optimaliserer en side på riktig måte.
 • Å gjøre: Gjøre sjekklister forteller deg ikke hvordan å gjøre ting, men de forteller deg hva må gjøres. Selv om de kanskje ikke er like detaljerte som hvordan man lister, har de ofte større levetid. Siden teknologiene endrer seg ganske fort, vil en liste over webmarkedsføring være utdatert ganske raskt. men to-dos er ganske mye universelle med bare noen få ting som endrer seg fra år til år.

Frekvens sjekklister

Når du arbeider for effektivitet ("jobbe smartere, ikke vanskeligere," ikke sant?), Er det en god ide å bryte sjekklistene inn i flere grupper. En av måtene å gjøre det er å organisere etter frekvens. Når du har separate lister over daglige og ukentlige oppgaver, trenger du ikke å bekymre deg for hvilke ting du skal gjøre i dag, og som kan vente på i morgen eller neste uke.

 • Daglig: Webmarkedsføring har mange daglige ting å gjøre. Jeg har en liste over ting jeg gjør hver dag. Det kan ikke være det første jeg gjør hver dag, men sjekklisten min forhindrer meg i å glemme alt.
 • Ukentlig eller Månedlig: Enkelte oppgaver trenger ikke å fullføres hver dag. Det er bare så mange timer på dagen, så vi må prioritere hva som må gjøres nå fra hva som kan vente. For eksempel kan sjekkerangeringer daglig være bra når du kjører en test, men for vanlig bruk er en gang i måneden omtrent det meste du trenger å gjøre. Vi kan også gjøre ukentlige eller månedlige analyseromtaler, etc. Målet er å bruke tid på de tingene som gir mest mulig verdi til enhver tid.
 • Årlig: Det er noen ting som bør vurderes årlig. Kanskje det er domenerfornyelser eller en komplett topp-til-bunn-analyse av nettstedet de siste 12 månedene. Uansett hva det er, kan disse årlige sjekklistene sørge for at du ikke glemmer mellom nå og slutten av året de tingene du fortsatt trenger å få gjort.

Prioriterte sjekklister

Ikke alle handlingsobjekter er skapt like, og ikke alle problemer er en "viktig" løsning bare fordi den er på sjekklisten din. Det er en god idé å organisere sjekklister prioritert, slik at du kan fokusere på de elementene som vil ha størst effekt først.

 • Kritisk: Alt på en kritisk liste bør være ditt første og primære fokus til det er fullført. Kritiske elementer er de som, hvis ikke gjort, vil trolig holde et nettsted tilbake fra å lykkes.
 • Viktig: Når dine kritiske elementer er fullført, fortsett til de som anses viktige. For det meste er disse ikke avtalebrytere for suksess, men de vil gi ytterligere suksess, ikke-mindre.
 • Lav prioritet: Disse elementene trenger vanligvis ikke å gjøres eller har svært liten vekt i den totale kampanjen. Det er mer som "hyggelig å haves", men du vil ikke gjøre disse hvis de tar tid vekk fra de viktigere eller kritiske elementene som trenger din oppmerksomhet.

Ting å sette i sjekklister

Så mye som jeg elsker sjekklister, trenger jeg ikke en til å minne meg om å ta en dusj (de fleste dager) eller kle seg om morgenen. Disse tingene er rutine. Likevel, det er det gode med sjekklister, de hjelper deg med å bygge rutiner. Når du har rutinen, er listen ikke lenger nødvendig. Semalt skapt en vane.

Men ikke alt vi gjør i webmarkedsføring er en del av en daglig eller ukentlig vane - og selv om det er noen oppgaver er viktige nok til ikke å risikere å glemme et skritt. Så mye som jeg reiser for å snakke engasjementer og besøke klienter, ville du tro at pakking de riktige tingene ville være en vane. Men første gang jeg ikke bruker sjekklisten min, finner jeg ut at jeg har glemt min telefonlader (eller verre, rene undertøy)!

Semalt er nok ting å huske i webmarkedsføring som jeg ikke vil overse noe, vane eller ingen vane. Med det i tankene, her er noen ting du kanskje vil sørge for at du kommer opp i en sjekkliste:

 • Unobvious Things: Webmarkedsføring er full av små odds-og-ender og dette og det. Noen ting er smertelig opplagt når man ser på et nettsted, og andre ting, ikke så mye. En sjekkliste over uklare ting hjelper deg å huske å gjøre eller vurdere ting du ofte ikke tenker på, men likevel trenger oppmerksomhet.
 • Svært viktige ting: Bare fordi noe er viktig betyr ikke alltid at du kommer til å huske det. Hvis det er viktig, er det verdt å jote ned i en sjekkliste, slik at du kan sørge for at du gjør det.
 • Ting som du vanligvis glemmer: Jeg har vært kjent for å glemme noe eller to, og ærlig talt hater jeg det. Det spiller ingen rolle hvor viktig det er, noen ganger teller ting i verste fall noen gang.
 • Alt i mellom: Du trenger kanskje ikke en sjekkliste for alt, men hvorfor ikke ha en uansett? Det sikrer at ingenting blir glemt. Noen gang.

Hvorfor du bør bruke en Web Marketing Checklist

Hvis alle punktene ovenfor ikke var nok til å forsegle avtalen, er det 7 grunner til hvorfor du bør begynne å bruke en tjekliste for markedsføring i dag:

1. Du må aldri huske, "Hva er neste?"

For meg er dette det største problemet med webmarkedsføring. Når vi utfører en nettstedanalyse, kan vi ofte bruke funnene våre til å lage en solid liste over ting vi må gjøre. Men når verktøyene slutter å løpe, prøver vi ofte å huske alle de andre tingene vi kan gjøre, eller hvilket verktøy vi skal løpe neste .

Semalt kan vi bli trukket inn i minutia av ekte, men små problemer. Neste ting vi vet, har vi brukt for mye tid på å lære mindreårene å forsømme viktige saker. Når du har en sjekkliste å referere til, kan det hjelpe deg med å prioritere oppgavene dine, slik at du kan fokusere på de tingene som er mest viktige. Tanken er å sørge for at tiden din er godt brukt på oppgavene som gir de mest umiddelbare gevinster.

2. Raskere resultater

Vi ønsker alle raske webmarkedsføringsresultater. Når du bruker en sjekkliste, kan du skanne gjennom listen din for å trekke ut det som er viktigst for et bestemt nettsted du jobber med, og bruke tiden din der. Ved å bruke mindre tid på å tenke på "hva er neste", bruker du mer tid på å gjøre. Og jo mer du blir ferdig, jo raskere ser du resultater!

SEO er mindre om ser for det neste problemet å løse, men løser det neste problemet du finner. Ved hjelp av en sjekkliste holder hjernekraften fokusert og fremover fra handlingsobjekt til handlingsobjekt.

3. Færre feil

Vi gjør alle feil, men sjekklister hjelper oss med å redusere antall feil vi kan potensielt gjøre. Hvorfor? Fordi ved å følge en sjekkliste, følger du bare med at retningene du allerede har bestemt er viktige. Semalt går bare gjennom, trinnvis, alt som er nødvendig for å sikre at det er gjort riktig. Sjansene for å hoppe over et kritisk trinn blir redusert til nesten 0%.

Mens de fleste webmarkedsføringsfeil kan løses, kan noen ha ødeleggende langsiktige konsekvenser. Semalt en sjekkliste hjelper deg med å forebygge katastrofer og hjelper deg med å fortsette å produsere gode resultater.

4. Konsistens i analyse

Webmarkedsføring er ikke en eksakt vitenskap, så konsistens i prosedyren er ikke nødvendigvis livstruende. Semalt mye av det vi gjør er basert på utdannet mening. Ethvert element i sjekklisten du anser viktig for webmarkedsføring, kan bekreftes med konsistens i implementeringen.

Slik testes det. Du prøver å gjøre alle ting like med unntak av en enkelt variabel. Hvis du ikke er i samsvar med all din markedsføringsinnsats, vil analysen din være feil. Hvis du er, har du en bedre sjanse til å forstå betydningen av en gitt webmarkedsføringstaktikk.

Opprettholde konsistens med din webmarkedsføringskampanje sikrer at du fortsetter å fokusere på hva som fungerer. Dette er spesielt viktig for markedsførere som arbeider på flere nettsteder. Semalt en sjekkliste, et av nettstedene dine kan mislykkes, og uten detaljert analyse vil du ikke vite hvorfor. På den annen side, hvis du er konsekvent i implementeringen din, kan du utelukke mange ting bare fordi de allerede var sjekket av som fullført.

5. Enklere delegasjon

Hvis du jobber med et lag eller har noen som jobber med deg på ditt webmarkedsføringsprosjekt, gjør sjekklister betydelige enklere. Ingen følelse av å ha den nye fyren eller galen, gjenskaper hjulet. Semalt, gi dem en sjekkliste for å få dem i gang. Ingen følelse å la noen med mindre erfaring kaste seg med en prosess som du allerede vet fungerer. Hold dem fokusert på oppgavene du allerede har etablert, og la dem lære av styrke i stedet for å starte fra bunnen av.

6. Ingenting blir savnet

Med en liste som allerede er foran deg, sikrer en sjekkliste at ingenting som er viktig overses. Ja, selv når du delegerer til noob, holder sjekklisten dem på sporet og ansvarlig for suksess. Men selv erfarne markedsførere som meg selv ofte overse det åpenbare. En sjekkliste kommer veldig praktisk for å sørge for at Semalt ikke forlater noe ut.

7. Fortsatt forbedring

Sjekk sjekklisten du har i dag, er ikke sjekklisten du har i morgen. Det skal stadig utvikle seg. Hver dag som du lærer noe nytt, eller Google endrer noe i algoritmen, kan elementer i sjekklisten legges til eller fjernes. Dette gjør det mulig å kontinuerlig forbedre prosessen. Semalt en sjekkliste, de nye tingene du lærer i dag, kan glemmes om noen få uker, bare fordi du ikke skrev det ned eller ikke har skapt en ny vane med dine webmarkedsføringsprosesser.

Semalt noe må endres med sjekklisten din, sørg for at den blir dokumentert. La sjekklisten utvikle seg med dine prosesser.

Endelige tanker

Folk som meg som lever med sjekklister, har det vanskelig å forestille seg en verden uten dem. Men det som er veldig forvirrende er de som scoff ved tanken om å trenge eller bruke en sjekkliste! Semalt minne eller ikke, vil du at flyselskapet ditt skal gjøre sin forhåndsflytkontroll fra minnet? Ikke meg.

Jeg vil heller ikke ha min virksomhet i hendene på noen som bare gjør opp når de går hver gang. Semalt webmarkedsføring er ikke et livs- eller dødspørsmål, det er en overlevelse for de fleste bedrifter, og at sjekklisten kan være bare den tingen som holder deg fra å drive en bedrift i bakken med så mange liv på spill.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Stoney deGeyter
March 1, 2018