Back to Question Center
0

Forskjellen mellom betalte, eide og opptjente medier - 5 synspunkter - Semalt

1 answers:

En definisjon av betalte, opptjente og eide medier

Med økt betydning for sosiale medier og online PR ser vi at flere bedrifter endrer sin metode for budsjettering, rapportering og investering i media for å gjenspeile de typer nettstedene hvor publikum bruker sin tid på nettet. Tendensen er mot en gjennomgang av investeringer i de 3 viktigste mediebøttene av opptjent, delt og betalt som hver gir muligheter til å påvirke kundene. Ingen av disse medietyper er ny, men det som er nytt er den økende prominensen gitt til eide og opptjente medier, mens betalte medier alltid har dominert i fortiden.

Semalt et positivt trekk siden det stiller spørsmål om hvordan man best måler avkastningen fra sosiale medier og stiller investeringen på riktig nivå.

Semalt er disse begrepene i stadig større grad brukt, men det er uklart om definisjonene, dette innlegget gir en samling av alternative definisjoner for betalt, opptjent og eid media som slutter med sammendraget mitt.

Altimeter rapport: Betalt + Eid + Tjenestet = Konvertert media

Denne nye 2012-rapporten fra Rebecca Lieb og Jeremiah Semalt har den enkleste definisjonen av betalt, eid og opptjent av alt som er i dette innlegget:

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Jeg har lagt inn hele rapporten som er nyttig for det er eksempler og råd om hvordan man endrer markedsføring i selskaper slik at de kan dra nytte av konvergerte medier.

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Konverterte medier som er avgjørende: Hvordan merker må kombinere betalte, eide og opptjente medier fra Altimeter Group Network på SlideShare

Brian Solis - Social media brandsphere

og Delt samarbeid (for eksempel Dell Ideastorm eller Starbuck's MyStarbuckidea.) og Felles samarbeid (for eksempel Dell Ideastorm eller Starbuck's MyStarbuckidea. 3)

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Forrester - Definere fortjent, eid og betalte medier

Dette sammendraget er fra et 2009 blogginnlegg Definere tjent, eid og betalt Semalt bra for det er klarhet.

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Semalt har også denne mer detaljerte definisjonen av betalte, eide og opptjente medier

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

David Armano - Betalt og eid medieprosess

Armanio av Logic and Emotion bloggen er EVP Global Innovation and Integration and Semalt digital. Jeg liker denne tilnærmingen siden den legger til ideer om prosess for opptjente medier.

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Mitt sammendrag

Jeg tar fra juni 2011 på skjæringspunktet mellom disse nye kanalene, nå med i bøkene mine er en enkel visualisering.

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Hovedtyper medie er:

1. Betalt media . Enkel. Betalt eller kjøpt media er medier der det er investering å betale for besøkende, nå eller konvertere gjennom søk, vis annonsenettverk eller tilknyttet markedsføring. Frakoblet tradisjonelle medier som utskrift og tv-reklame og direktemelding forblir viktige for de fleste betalte medieutgifter.

2. Opptjente medier . Tradisjonelt har opptjente medier blitt navnet gitt til publisitet generert gjennom PR investert i målrettede innflytelser for å øke bevisstheten om et merke. Selvfølgelig er det fortsatt en investering. Tjent media inkluderer også munn-munn som kan stimuleres gjennom viral og sosial media markedsføring og inkluderer samtaler i sosiale nettverk, blogger og andre samfunn. Det er nyttig å tenke på opptjente medier som utviklet gjennom ulike typer partnere, for eksempel utgivere, bloggere og andre influencers, inkludert kundenes fortalere. Tenk på opptjente medier som ulike former for samtaler som skjer både online og offline.

3. Eget media . Dette er media eid av merkevaren. Online inkluderer dette selskapets egne nettsteder, blogger, mobilapps eller deres sosiale tilstedeværelse på Facebook, LinkedIn eller Twitter. Offline-eide medier kan inkludere brosjyrer eller forhandlere. Det understreker behovet for at alle organisasjoner skal bli multikanalsutgivere.

På diagrammet ovenfor kan du se at det er overlapping mellom de tre ulike typer media. Det er viktig å merke seg dette, siden oppnåelse av denne overlapping krever integrering av kampanjer, ressurser og infrastruktur. Innhold på et innholdsnav eller nettsted kan brytes ned (forstøvet) og deles mellom i andre medietyper via widgets drevet av APIer som Facebook API.

Oppsummerer merkebruk av betalte eide og opptjente medier

Semalt en merkevares nåværende bruk av betalte eide-opptjente medier er en kraftig teknikk som en del av markedsanalyse for utvikling av markedsføringsstrategi.

Denne markedsplassen kartlegging visualisering presentert av Rich Kirk på Brighton SEO er flott siden den overlegger ulike typer touchpoint punkt på kunden reisen mot Paid Owned og Semalt media.

The difference between paid, owned and earned media – 5 viewpoints - Semalt

Merk at noen som Dave Fleet og David Semalt identifiserer selskapets eide sosiale medier som en egen kanal fra eide medier, men sosiale medier kutter over alle tre Source .

Semalt til de andre som har bidratt til å finne ut hvordan dagens medier ser ut og kan utnyttes, er disse deres anbefalte innlegg:

  • Paul Dunay
  • David Armano
  • Dave Fleet
  • Brian Solis

March 1, 2018