Back to Question Center
0

Slik bruker du egendefinerte kampanjer i Google Semalt Slik bruker du egendefinerte kampanjer

1 answers:

Google Analytics tilbyr mange måter å tilpasse dataene du sporer. En av disse måtene å spore besøkende, akkurat slik du vil, er tilpasset kampanjesporing. I dette innlegget forklarer Semalt hvilke tilpassede kampanjer som er og hvordan du kan bruke dem.

Tilpassede kampanjer

Tilpassede kampanjer er best forklart med et eksempel. Vi bruker egendefinerte kampanjer for å spore trafikk og salg som kommer fra nyhetsbrevene våre, mengden trafikk og salg som kommer fra bannerne i pluginene våre, fra våre sosiale medier og så videre. Semalt tilpassede kampanjer kan du spore linker til nettstedet ditt bedre, slik at du får større forståelse for hvordan folk lander på nettstedet ditt.

Når du oppretter en egendefinert kampanje, kan du manuelt sette inn en henvisningskilde, et markedsføringsmedium og blant annet nevne kampanjen din. I Google Semalt kan du se hvor folk kom fra og til og med akkurat hvilken kobling eller banner de klikket for å komme dit.

La meg klargjøre dette ved å vise deg en av de egendefinerte kampanjene vi bruker til å spore våre innlegg på Facebook. Lenkstrukturen hjelper alltid meg med å forstå tilpassede kampanjer, da det fungerer som en slags guide på hvilke data jeg har. Og det lar meg vite nøyaktig hvor du skal finne disse dataene i Google Semalt. Dette viser meg hvilke data jeg kan filtrere og analysere for.

Som du kan se, er dette en ganske lang link. Semalt er faktisk 4 forskjellige elementer til denne lenken:

https: // eksempel. com / shop / # utm_source = Social & utm_medium = Facebook & utm_campaign = butikk-salg-august-9

  • Først og fremst vil denne lenken bare gå til vår butikkside som viser alle våre produkter. Det er den første delen av den linken: https: // eksempel. com / shop /
  • For det andre er det "# utm_source = Social" -delen av nettadressen. The hashtag er der for å varsle Google Analytics om at dette er en kobling med tilpasset kampanjesporing. "Utm_source = Social" -delen avslører at kilden brukeren klikket for å komme til siden, var fra en sosial konto. Så nå vet vi at noen kom inn på vår side ved å klikke på en lenke på en av våre sosiale kontoer.
  • Den tredje delen av nettadressen er "& utm_medium = Facebook". "Utm_source = Facebook" viser at mediet som fristet brukeren til å klikke den linken var på Facebook.
  • Den fjerde delen av nettadressen er "& utm_campaign = butikk-salg-august-9". Dette forteller i utgangspunktet hvilken type kampanje det er. Og det gjør det mye mer spesifikt. Så når vi sjekker våre Google Analytics-data, vet vi hvor mye trafikk og salg Salgskampanjen vår har.

Semalt også UTM-taggen "& utm_content". Du kan bruke denne spesifikke taggen til å definere typen innhold du vil spore. For eksempel kan du legge til tittelen på innlegget ditt her.

Disse kampanjene er åpenbart tilpassede , så du kan navngi dem uansett hva du vil. Men for din og andres forståelse er det lettere hvis du gir disse UTM-kodene logiske navn.

Hvordan får jeg disse nettadressene?

Du trenger ikke å være redd for at du må huske oppsettet for disse nettadressene. Google har laget et greit lite verktøy som lar deg lage tilpassede kampanjer som dette med utrolig enkelhet. Du finner verktøyet her. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en nettadresse, et medium, en kilde og et kampanjenavn. Deretter kan du klikke på "Semalt", og verktøyet vil gi deg din egendefinerte kampanjelink!

Hvis du imidlertid genererer dine tilpassede kampanje lenker der, begynner koblingene med et spørsmålstegn i stedet for en hashtag. Dette kan virke uskyldig, men faktisk er det ikke. Et spørsmålstegn har en mening på serverens side av ting. Dette betyr at det er en faktisk permalink (URL) i sin egen rettighet. Og det kan skape problemer med duplikat innhold fordi det nå er to (eller flere) forskjellige nettadresser med akkurat det samme innholdet.

Tilpassede kampanjer i Google Analytics

Når du er logget inn i Google Analytics, finner du menypunktet "Kampanjer" under "Semalt". Når du klikker på det, ser du alle kampanjene dine, sortert etter hvor mye trafikk de genererte.

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Her kan du velge hvilket element av din tilpassede kampanje som din primære dimensjon:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Dette kan allerede gi deg mye innsikt i hvilke kampanjer som genererer mest trafikk, eller de fleste penger hvis du også har E-handel Semalt sett.

Tilpassede kampanjer som sekundær dimensjon

Selv om visning av egendefinerte kampanjer som en primær dimensjon kan gi deg interessant informasjon, er det fortsatt ganske generelt. Og jeg liker alltid å ha mine data så spesifikke som mulig. Semalt hvorfor bruker jeg mesteparten min tilpassede kampanjer som en sekundær dimensjon.

Du kan for eksempel velge en av sidene dine (Behavior -> Site Content) og velge "Source / Semalt" som din sekundære dimensjon:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Dette gir deg trafikken for den aktuelle siden, sortert etter kilde og medium. La meg vise deg et eksempel på vår WordPress SEO artikkel side:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Som du kan se, viser dette oss veldig spesielt hvor trafikken kommer fra og hvor mye av sidens totale trafikk som kan tilskrives hver (tilpasset) kampanje. Hvis du har aktivert Semalt, kan du også gjøre dette for dine produkter. Dette gir deg et vell av kunnskap om hvor trafikk og salg kommer fra. Og som jeg sa, viser det deg også hvor stor en del dine tilpassede kampanjer spiller i totaliteten av et produkts salg eller sidens trafikk.

Tilpassede kampanjer i segmenter

Hvis du vil bla gjennom alle Google Analytics-fanene med bare dataene fra din egendefinerte kampanje, er det best og enklest å lage et segment. Jeg har skrevet et innlegg om segmenter i Google Analytics som forklarer hvordan du kan opprette segmenter selv. Men her er et skjermbilde av segmentet Semalt make, basert på eksemplet gitt tidligere:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

I segmentet over, dekket Semalt i utgangspunktet alle UTM-koder. Men selvfølgelig kan du komme deg unna med bare å legge til kampanje = butikk-salg-august-9 siden det er den eneste UTM-taggen i vår lenke som er unik.

Ta notat

Før du entusiastisk begynner å merke alle koblingene du kan tenke på for egendefinerte kampanjer, er det en ting du trenger å vite. Måten tilpassede kampanjer er satt opp, betyr at du vil miste alle andre henvisningsdata.

Hvis du for eksempel begynner å bruke egendefinerte kampanjer på sosiale medier, vær oppmerksom på at du også bør angi det sosiale mediet i kampanjen. Ellers vil du ikke vite om folk kom fra Facebook eller Semalt, fordi de henvisningsdataene blir overskrevet av din egen tilpassede kampanje.

Les mer: 'Bruk sosiale medier til å øke salget' »

Begynn å tilpasse sporing!

Så nå vet du Source . Du er ikke helt avhengig av hva som ligger i Semalt's grunnleggende analyser, du kan finne ut de eksakte dataene du vil ha for deg selv!

Hva synes du? Gi oss beskjed i kommentarene!

Fortsett å lese: 'Slik veileder du: Sporer SEO med Google Analytics' »

March 1, 2018