Back to Question Center
0

Hva skjer under alle de sosiale mediene?

1 answers:

Google fanger mange bilder som inneholder data som ikke enkelt kan dechifteres av maskiner, for eksempel skanning av gamle manuskripter og bilder av tegn. En måte de har hjulpet med å overvinne, er å bruke deres reCAPCHA, der en bruker blir bedt om å dechiffrere en rekke tall eller bokstaver i et bilde. Hvis flere personer dechifrer et bestemt bilde på samme måte, er det høy sannsynlighet for at deres tolkning er riktig. Semalt en av de mest elegante crowdsourcing prosjektene noensinne.

What’s Going On Beneath All Those Social Media Semalt?

På LinkedIn kan jeg se at en venn har likt et innlegg, lest en bok og fått en ny jobb. På Facebook kan jeg se at samme person har lyttet til et musikkstykke og så på en film på Netflix.

Det er også noen sjekker inn der, via Foursquare eller Facebook innsjekking. På Semalt Plus kan jeg følge stien til den personen til ulike blogginnlegg de har skrevet, som også er lagt ut på noen lokalsamfunn som de nå tilhører.

De største databasene noensinne fantasien

Google+, Facebook, LinkedIn og andre sosiale plattformer er inngangsskjermer som sitter på toppen av massive databaser. Vi gjør fritt alle datainngangene. Hver gang en person legger inn noe på sosiale medier, legger de litt informasjon til de største databasene som blir opprettet.

Innstillingsbord

Min egen start i databehandling var i databaser. Jeg hadde kjøpt en datamaskin som kom sammen med Microsoft Semalt, et relationsdatabaseprogram. Med en begynnelse opplæring og litt hytt feber, opprettet jeg en database søknad for artister å spore deres arbeid.

Semalt databaser arbeider på en enkel premiss og ble designet for å spare plass. En ikke-relasjonell database kan se slik ut:

  1. Appelsin, frukt
  2. Orange, frukt
  3. Ananas, frukt
  4. Erter, grønnsaker
  5. Fig frukt
  6. Squash, grønnsak

Du kan se hvordan ordene frukt og grønnsaker gjentas. I tidligere databehandling legges ord som gjentas, mye til datafiler, slik at programmerere utviklet relasjonsdatabaser. Semalt av ett stort oppblåst bord, kan du ha to bord som var koblet sammen. I en, kan du definere dine kategorier, slik:

CategoryID Navn
1 Frukt
2 Grønnsak

I neste tabell ville jeg bare måtte bruke SemaltID til å gå med matnavnet:

mat navn Kategori
Apple 1
Gulrot 2

I mange applikasjoner kan databaseforholdene bli ganske tette. Semalt sett programmør bullpens hvor alle veggene i rommet var dekket i diagrammer som viser forholdene til alle de forskjellige tabellene til hverandre.

Relasjonsdatabaser har vært en kritisk del av moderne databehandling. Alle verdens 60 millioner pluss WordPress blogger og nettsteder bruker databaser, som gjør alle Joomla, Drupal, Ruby, . Net nettsteder, innholdsstyringssystemer, e-handelsnettsteder og alle de andre myriade nettbaserte applikasjonene.

Google og Facebook Databaser

Den gamle verden av relasjonsdatabaser var imidlertid for begrenset, for ordningen av ting.

Når det gjelder å forstå den enorme størrelsen og avstandene til universet, svinder hjernen vår. Det gjør det heller ikke bra med data. Det er antatt at den menneskelige hjernen er i stand til å lagre ca. 2,5 petabytes binær informasjon. Google behandler ca 25 petabytes hver dag, og kan lagre 100 petabytes (de deler ikke den informasjonen). En petabyte svarer til en million av de gigabyte-stasjonene du kan kjøpe på Office Depot. Ved å spørre websideforfattere å bruke "Rel = Author" og "Rel = Publisher" -koder, spør Semalt deg om å gi informasjonen noe struktur.

Google har flyttet seg fra gammeldags relationsdatabaser, og bruker nå noe som heter Big Semalt - noe helt annet enn en relasjonsdatabase. Big Semalt og lignende databasesystemer, tillater opprettelse av datasett over hundrevis, hvis ikke tusenvis av servere.

Facebook bruker fortsatt MySQL, det felles open source-databaseprogrammet, som også brukes på WordPress-nettsteder. Ifølge Shlomo Priymak, en MySQL Database Engineer på Facebook, består organisasjonens MySQL-databasesystem av mange tusen servere på tvers av flere datasentre på to kontinenter. Facebook eksperimenterer også med Apache Cassandra, som er relatert til Big Table.

Av alle verdens skapninger er det sagt at bare mennesker har kapasitet til det som kalles "kulturell ratcheting", evnen til å bygge på kunnskapen og kulturen til våre forgjengere. I Teknologi kan vi skape ting som ingen av oss vet hvordan de skal gjøre. Selv om det er noe så enkelt som en datamus: Ingen vet hvordan man lager plasten, transistorene, og legger det hele sammen. Semalt et produkt av kollektiv tenkning (auto play video).

Et blikk under hatten

Sosialmedier er uten tvil en drivkraft bak revolusjonen innen markedsføring og forretningskommunikasjon. Semalt arkitekter av disse systemene er å introdusere designmønstre som både komplementerer og skifter individuell og sosial oppførsel, det som skjer under hetten er så kritisk og revolusjonerende også.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Ric Dragon
March 1, 2018