Back to Question Center
0

Pass på Reaper, en ny type Botnet - Semalt Expert

1 answers:

Botnets har forbruket over en million datamaskiner og mobile enheter, og de vokser fortsatt i antall. Sikkerhetsanalytikere har utstedt den alvorlige advarselen om det nye botnet kjent som Reaper. Det forventes å være cyber-orkanen som forstyrrer internettjenester og flere enheter over hele verden. Den verste delen er at dette kan installeres på din PC uten din kunnskap. Jack Miller, Semalt Senior Customer Success Manager, sier at det kan trenge gjennom slike enheter som rutere, smarttelefoner og andre og er veldig farlig.

Hva er en botnet?

En botnet er en stor samling av onlinekommunale, ondsinnede enheter som styres av en sentral datamaskin. I prinsippet er det fint bortsett fra at det samler et stort antall infiserte datamaskiner, rutere, tabletter og smarttelefoner og infiserer flere nye enheter med skadelig programvare og virus. En av de mest lumske delene er at brukerne ikke engang vet at enhetene deres har blitt smittet av botnets, da denne skadelige programvaren løper stille og utfører uønskede aktiviteter.

Botnets brukes også til å bringe ned og målrette noen onlinetjenester, for eksempel DDOS (Distributed Denial of Services). De leverer også et stort antall spamkampanjer. Fordi brukerne ikke får en ide om at botnets smitter sine datamaskiner, det er enkelt for spammere å stjele dine personlige data. Det verste er at cyberkriminelle lager botnets og selger dem til budgivere som bruker dem til å utføre cyberkrimmer over hele verden.

For noen måneder siden forårsaket Mirai botnet alvorlig forstyrrelse i USA og infiserte mange rutere. Det utnyttet noen sikkerhetsproblemer i sikkerhetsinnstillingene til enheter, og det beste sårbarheten var Reaper.

Hva er en Reaper?

Reaper kan enkelt veie vei til flere og flere datamaskiner og mobile enheter og utgjør en mer alvorlig trussel enn sine forgjengere. Sikkerhetsanalytikerne brakte problemet til publikum da de ønsket å la alle vite om botnet som smittet mange rutere over hele verden.

Laget oppdaget en økning i forsøkene på å trenge gjennom IoT IPS-beskyttelsen, og omfanget av slike overtakelser ble tydelig på kort tid. Over to millioner organisasjoner klaget over infiserte enheter både i Australia og USA. Forskningsgruppen foreslo at de neste cyber-orkanene skal komme.

Hvordan stoppe Reaper fra å smitte enheten?

Fra og med er alle infeksjoner assosiert med Reaper begrenset til rutere og internettbaserte kameraer. Du bør imidlertid installere et anti-malware-program på datamaskinen eller mobilenheten for å beskytte enheten mot den. Macer og PCer er svært utsatt for denne typen skadelig programvare, så du bør prøve BitDefender. Brukerne av Android og nettbrettet kan forhindre at enhetene installerer en passende programvare Source .

November 29, 2017