Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan takle Web Data Utfordringer?

1 answers:

Det har blitt vanlig praksis for bedrifter å skaffe seg data til forretningsapplikasjoner. Bedrifter ser nå etter raskere, bedre og effektive teknikker for å pakke ut data regelmessig. Dessverre er skraping av nettet svært teknisk, og det krever ganske lang tid å mestre. Den dynamiske naturen på nettet er hovedårsaken til vanskeligheten. Også ganske mange nettsteder er dynamiske nettsteder, og de er svært vanskelig å skrape. Utfordringer i webutvinning stammer fra det faktum at hvert nettsted er unikt fordi det er kodet forskjellig fra alle andre nettsteder - portable car air conditioner in pakistan. Så det er nesten umulig å skrive et enkelt dataskrapende program som kan trekke ut data fra flere nettsteder. Med andre ord trenger du et team av erfarne programmører til å kode din webscraping søknad for hvert enkelt målsted. Koding av søknaden din for hvert nettsted er ikke bare kjedelig, men det er også kostbart, spesielt for organisasjoner som krever utvinning av data fra hundrevis av nettsteder med jevne mellomrom. Som det er nettskraping allerede en vanskelig oppgave. Vanskeligheten er ytterligere sammensatt dersom målområdet er dynamisk.

Noen metoder som brukes til å inneholde vanskeligheter med å utvinne data fra dynamiske nettsteder, er skissert rett under.

1. Konfigurering av proxyer

Responsen fra enkelte nettsteder avhenger av geografisk posisjon, operativsystem, nettleser og enhet som brukes til å få tilgang til dem. Med andre ord, på disse nettstedene vil dataene som er tilgjengelige for besøkende basert i Asia, være forskjellig fra innholdet som er tilgjengelig for besøkende fra Amerika. Denne typen funksjon forvirrer ikke bare webkryptere, men det gjør også krypende litt vanskelig for dem fordi de trenger å finne ut den eksakte versjonen av kryptering, og denne instruksjonen er vanligvis ikke i deres koder.

Når du sorterer ut problemet, krever det vanligvis manuell arbeid for å vite hvor mange versjoner et bestemt nettsted har, og også å konfigurere proxyer for å hente data fra en bestemt versjon. I tillegg må dataskraperen bli distribuert på en server som er basert på samme sted med versjonen av målwebområdet

2 for nettsteder som er lokalspesifikke.Browser Automation

Dette er egnet for nettsteder med svært komplekse dynamiske koder. Det gjøres ved å gjengjøre alt sidens innhold ved hjelp av en nettleser. Denne teknikken er kjent som nettleserautomatisering. Selen kan brukes til denne prosessen fordi den har muligheten til å kjøre nettleseren fra hvilket som helst programmeringsspråk.

Selen brukes egentlig primært til testing, men det fungerer perfekt for å utvinne data fra dynamiske websider. Innholdet på siden blir først gjengitt av nettleseren, siden dette tar seg av utfordringene med omvendt engineering JavaScript-kode for å hente innholdet på en side.

Når innhold gjengis, lagres det lokalt, og de spesifiserte datapunktene hentes senere. Det eneste problemet med denne metoden er at det er utsatt for mange feil.

3. Håndtering av postanmodninger

Noen nettsteder krever faktisk bestemt brukerinngang før de viser de nødvendige dataene. Hvis du for eksempel trenger informasjon om restauranter i en bestemt geografisk plassering, kan enkelte nettsteder be om postnummeret til ønsket sted før du har tilgang til den nødvendige listen over restauranter. Dette er vanligvis vanskelig for crawlere fordi det krever brukerinngang. Men for å ta vare på problemet kan innleggsforespørsler bli utarbeidet ved hjelp av de riktige parametrene for ditt skrapverktøy for å komme til målsiden.

4. Produksjon JSON-nettadressen

Noen nettsider krever AJAX-anrop for å laste inn og oppdatere innholdet. Disse sidene er vanskelig å skrape fordi utløserne av JSON-filen ikke kan spores enkelt. Så det krever manuell testing og inspeksjon for å identifisere passende parametere. Løsningen er produksjonen av den nødvendige JSON-nettadressen med passende parametere.

Som konklusjon er dynamiske nettsider svært kompliserte å skrape slik at de krever et høyt nivå av kompetanse, erfaring og sofistikert infrastruktur. Noen webskrapende bedrifter kan imidlertid håndtere det, slik at du må kanskje ansette et tredjeparts dataskrapingselskap.

December 22, 2017