Back to Question Center
0

Semalt: Alt du må vite om den mest berømte online-encyklopedien - Wikipedia

1 answers:

Wikipedia er den eneste elektroniske encyklopedi som drives av en ideell organisasjon. Den totale størrelsen på denne nettsiden er ganske enkelt enorm! Faktisk er dette nesten tretti terabyte data. Mange studier har vist at Wiki-artikler tiltrekker seg millioner av besøkende på daglig basis.

Engelsk Wiki

Julia Vashneva, Semalt ekspert, sier at engelsk Wikipedia har artikler skrevet av millioner av forfattere. All informasjon er tilgjengelig gratis, og Wiki har vokst enormt etter lanseringen i januar 2001. I november 2001 ble den første iterasjonen av Wikipedias hovedside publisert. Engelsk Wikipedia har mer enn to millioner artikler, som ble publisert i 2007 og redigert av fagfolk av høy kvalitet i 2009.

Wikipedia oppdrag

Grunnleggeren av denne nettsiden sier at artiklene beskyttelse er en vanskelig oppgave fordi Wikipedia er åpen for alle. Fra begynnelsen har Wales gitt Wikipedia et klart oppdrag: å tilby gratis kunnskap til alle mennesker på internett. Samtidig har han satt inn noen regler og forskrifter alle bør følge. Systemet fungerer effektivt, og Wikipedia er nå verdens største og mest pålitelige encyklopedi.

Frivilliges rolle i å lede Wikipedia:

Størstedelen av redigering og skriving på Wikipedia er gjort av frivillige, som bor i forskjellige deler av verden. Mange av dem er administratorer av toppklass nettsteder. De fleste brukere tror at millioner av mennesker klarer Wikipedia, men det er kjernearbeidet til et lite samfunn. Dets administratorer er frivillige, og de snakker jevnlig med hverandre om nye sider og artikler fra Wikipedia via internettadresselister.

Ekspertens rolle i Wiki-utviklingen

Britt og Matei har skrevet en helt ny bok med tittelen Structural Differentiation in Social Media: Adhocracy and Entropy. Denne boken legger lys på hvordan Wikipedia ble et peer-reviewed nettsted, så vel som den mest autentiske online-encyklopedi Source .

November 29, 2017